Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Blog | HelloHal

2012. Június 01. 11:33, péntek

Paradicsomos hal spagettin

Paradicsomos hal spagettin

Amikor pangasiust sütöttem és a tejszínes mártást felitattam vele, erre hajazva gondoltam ki az esti receptet...
A végeredményt bátran ajánlom mindenkinek!

Harcsa és süllő jöhetett szóba, más halat el sem tudtam képzelni a paradicsomos tésztához, úgy gondolom, bármelyikkel megállja a helyét. A halat felkockáztam, besóztam, így állt egy fél napot.

A paradicsomos szósszal kapcsolatban szétnéztem a neten, hátha okosabb leszek és találok valami jó ötletet. Valójában variációk egy témára tárháza bukkant elő. Elolvasgattam néhányat, majd jobbnak láttam saját elgondolásomat követni. Hagymát fonnyasztottam, elfőztem, olívabogyót daraboltam, rápirítottam, közben a fürtös paradicsomot megmostam és forró vízbe mártottam egy percre, meghámoztam, feldaraboltam. A biztonság kedvéért vettem egy konzerv hámozott paradicsomot is.

Hogy miért?

A folytatásért kattints ide: //www.hellohal.com/2012/05/paradicsomos-hal-spagettin.html#more

Címkék: főétel

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2012. Augusztus 11. 00:00, szombat | HelloHal

Sült keszeg szálka nélkül?

Fogtam néhány keszeget és a legnagyobb gondossággal, előre kitervelt szándékkal megpucolgattam őket.

2012. Augusztus 10. 00:00, péntek | HelloHal

Kapros-tejfölös harcsa

Baráti körben az egyik legnépszerűbb étel, melyet harcsából és süllőből is el lehet készíteni.

2012. Augusztus 03. 00:00, péntek | HelloHal

Ikrás ravioli tejszínes, fűszeres mártásban

Hozzávalók: gyúrt tészta (50 dkg liszt, 4 tojás, olaj só) hagyma, olaj, só, bors, piros paprika haltej és halikra (ponty és süllő ikrát, tejet használtunk) hallé 2 dl, tejszín 4 dl egy csokor kapor és petrezselyem