Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Blog | HelloHal

2012. Augusztus 11. 00:00, szombat

Sült keszeg szálka nélkül?

Sült keszeg szálka nélkül?

Fogtam néhány keszeget és a legnagyobb gondossággal, előre kitervelt szándékkal megpucolgattam őket.

A fejére nincsen szükség, pikkelyezés és belezés után alaposan átmostam a nem túl nagy, darabonként átlagban 15 dekás halacskákat. Sűrűn beirdaltam és besóztam. Az irdalás egy-két milliméterenként történjen, a sózás pedig gazdagon.

Mit jelent a gazdagon? Gyakorlott háziasszonyok képzeljék el, hogy csirkemell filét sóznak be éppen, tegyék ezt duplán a keszeggel!

Szeretem állni hagyni a sóban a halat, most erre két teljes napja volt, de azért ennyit nem feltétlenül kell várni.

Paprikás liszt és forró olaj szükséges a sütéshez. Általában túlsütöm a halat. Noha nagyon egyszerűnek tűnik elkészíteni a keszeget, számtalan hibalehetőség adódhat.

Megpróbálom ezeket pontokba gyűjteni...

Folytatásért kattints ide: //www.hellohal.com/2012/03/sult-keszeg-szalka-nelkul.html#more

Címkék: főétel

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2012. Augusztus 10. 00:00, péntek | HelloHal

Kapros-tejfölös harcsa

Baráti körben az egyik legnépszerűbb étel, melyet harcsából és süllőből is el lehet készíteni.

2012. Augusztus 03. 00:00, péntek | HelloHal

Ikrás ravioli tejszínes, fűszeres mártásban

Hozzávalók: gyúrt tészta (50 dkg liszt, 4 tojás, olaj só) hagyma, olaj, só, bors, piros paprika haltej és halikra (ponty és süllő ikrát, tejet használtunk) hallé 2 dl, tejszín 4 dl egy csokor kapor és petrezselyem

2012. Július 30. 00:00, hétfő | HelloHal

Harcsa sörtésztában tejszínes kukoricakásával, fonnyasztott parajjal

Szeretek új ételeket készíteni és kísérletezgetni, de többnyire csak akkor, ha harminc perc alatt letudható az egész mutatvány. Természetesen ez idő alatt a köretet is meg kell oldanom...