Blog | HelloHal
2012. Augusztus 03. 00:00, péntek
Ikrás ravioli tejszínes, fűszeres mártásban
Hozzávalók:
gyúrt tészta (50 dkg liszt, 4 tojás, olaj só)
hagyma, olaj, só, bors, piros paprika
haltej és halikra (ponty és süllő ikrát, tejet használtunk)
hallé 2 dl, tejszín 4 dl
egy csokor kapor és petrezselyem
Az ikrát és a tejet bő, nagyon túlzóan sós forrásban lévő vízben megfőztem. Kicsit fagyos volt még, így valamelyest visszahűtötte a vizet, de megúsztam és nem ázott szét a belsőség. Lecsepegtettük.
A tészta hamar elkészült, de egyikünknek sincsen nyújtógépe (anyai nagymamám azzal nyújtotta a tésztát vér profin hajszál vékonyra), így maradt a sodrófa. Közben nagymamám egykori kötött tészta levese jutott eszembe, ahol az elnyújtott tésztát dinsztelt hagymával kente meg, sózta, borsozta, majd csomót kötött rá és belefőzte a levesbe. Rossz nem volt, próbáljuk ki a raviolihoz.
Hagymát aprítottunk, olajon fonnyasztottuk, piros paprikával ízesítettük. Az elnyújtott tésztát ezzel kentük meg, majd sóztuk, borsoztuk és a feldarabolt tejet, ikrát ráhelyeztük. Így leírva milyen egyszerűnek tűnik...
Folytatáshoz kattints ide: //www.hellohal.com/2012/04/ikras-ravioli-tejszines-fuszeres.html#more
Véleményed van? Szólj hozzá!
További bejegyzések a blogban
2012. Augusztus 11. 00:00, szombat | HelloHal
Sült keszeg szálka nélkül?
Fogtam néhány keszeget és a legnagyobb gondossággal, előre kitervelt szándékkal megpucolgattam őket.
2012. Augusztus 10. 00:00, péntek | HelloHal
Kapros-tejfölös harcsa
Baráti körben az egyik legnépszerűbb étel, melyet harcsából és süllőből is el lehet készíteni.
2012. Július 30. 00:00, hétfő | HelloHal
Harcsa sörtésztában tejszínes kukoricakásával, fonnyasztott parajjal
Szeretek új ételeket készíteni és kísérletezgetni, de többnyire csak akkor, ha harminc perc alatt letudható az egész mutatvány. Természetesen ez idő alatt a köretet is meg kell oldanom...