Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Blog | HelloHal

2012. Augusztus 03. 00:00, péntek

Ikrás ravioli tejszínes, fűszeres mártásban

Ikrás ravioli tejszínes, fűszeres mártásban

Hozzávalók:
gyúrt tészta (50 dkg liszt, 4 tojás, olaj só)
hagyma, olaj, só, bors, piros paprika
haltej és halikra (ponty és süllő ikrát, tejet használtunk)
hallé 2 dl, tejszín 4 dl
egy csokor kapor és petrezselyem

Az ikrát és a tejet bő, nagyon túlzóan sós forrásban lévő vízben megfőztem. Kicsit fagyos volt még, így valamelyest visszahűtötte a vizet, de megúsztam és nem ázott szét a belsőség. Lecsepegtettük.

A tészta hamar elkészült, de egyikünknek sincsen nyújtógépe (anyai nagymamám azzal nyújtotta a tésztát vér profin hajszál vékonyra), így maradt a sodrófa. Közben nagymamám egykori kötött tészta levese jutott eszembe, ahol az elnyújtott tésztát dinsztelt hagymával kente meg, sózta, borsozta, majd csomót kötött rá és belefőzte a levesbe. Rossz nem volt, próbáljuk ki a raviolihoz.

Hagymát aprítottunk, olajon fonnyasztottuk, piros paprikával ízesítettük. Az elnyújtott tésztát ezzel kentük meg, majd sóztuk, borsoztuk és a feldarabolt tejet, ikrát ráhelyeztük. Így leírva milyen egyszerűnek tűnik...

Folytatáshoz kattints ide: //www.hellohal.com/2012/04/ikras-ravioli-tejszines-fuszeres.html#more

Címkék: főétel

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2012. Augusztus 11. 00:00, szombat | HelloHal

Sült keszeg szálka nélkül?

Fogtam néhány keszeget és a legnagyobb gondossággal, előre kitervelt szándékkal megpucolgattam őket.

2012. Augusztus 10. 00:00, péntek | HelloHal

Kapros-tejfölös harcsa

Baráti körben az egyik legnépszerűbb étel, melyet harcsából és süllőből is el lehet készíteni.

2012. Július 30. 00:00, hétfő | HelloHal

Harcsa sörtésztában tejszínes kukoricakásával, fonnyasztott parajjal

Szeretek új ételeket készíteni és kísérletezgetni, de többnyire csak akkor, ha harminc perc alatt letudható az egész mutatvány. Természetesen ez idő alatt a köretet is meg kell oldanom...