Blog | HelloHal
2012. Június 01. 11:03, péntek
Halaink csoportosítása 1.
A konyhában használatos halakat sokféleképpen csoportosítjuk.
Beszélünk például - az élőhelyük szerint - édesvízi, tengeri és a két közeg között vándorló halakról.
Egyes fajtákon belül szokás különbséget tenni folyami és tavi halak között is, s általában - kevés kivétellel - az előbbieket tartjuk jobb ízűnek. A tavi halakat jobb helyeken a piacra kerülés előtt "áztatják", azaz néhány napig friss folyóvízben tartják.
Az étrendjük szerint is gyakran teszünk különbséget a fajok között...
Folytatásért kattints ide: //www.hellohal.com/2012/05/halaink-csoportositasa-1.html#more
Véleményed van? Szólj hozzá!
További bejegyzések a blogban
2012. Augusztus 11. 00:00, szombat | HelloHal
Sült keszeg szálka nélkül?
Fogtam néhány keszeget és a legnagyobb gondossággal, előre kitervelt szándékkal megpucolgattam őket.
2012. Augusztus 10. 00:00, péntek | HelloHal
Kapros-tejfölös harcsa
Baráti körben az egyik legnépszerűbb étel, melyet harcsából és süllőből is el lehet készíteni.
2012. Augusztus 03. 00:00, péntek | HelloHal
Ikrás ravioli tejszínes, fűszeres mártásban
Hozzávalók: gyúrt tészta (50 dkg liszt, 4 tojás, olaj só) hagyma, olaj, só, bors, piros paprika haltej és halikra (ponty és süllő ikrát, tejet használtunk) hallé 2 dl, tejszín 4 dl egy csokor kapor és petrezselyem