Blog | FIT FOR YOU
2012. Június 02. 13:04, szombat
Rakott Karfiol
Alacsony energia tartalomhoz magas telítető érték párosul !
Vagyis nem kell sokat enned hogy jól lakj!
Minimális szénhidrát tartalom a cukor betegeknek is kiváló étek!
C vitaminban gazdag!
Emésztés serkentő és a káposzta félékhez ha
Hozzávalók:
- 1 fej karfiol
- 50 dkg darált húst
- (pulyka, csirke, borjú)
- 1 fej vöröshagyma
- 35 dkg barnarizs
- 1 nagydoboz tejföl 12% !
- 5 evőkanál olíva olaj
- Ízesítés: só, bors, majoránna
A karfiolt rózsáira szedjük, enyhén sós vízben 10-15 percig főzzük, vigyázva nehogy szétessen. A rizsből párolt rizst készítünk. Kevés olajon az apróra vágott hagymát üvegesre párolom, majd hozzá adom a darált hús, ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal. Ínyencek majoránnát rakhatna bele. Adunk hozzá 1dl vizet és pároljuk. Amíg a párolt rizs elkészül, addig a húsunk megpárolódik, a végén összekeverjük. Esetleg utánfűszerezzük!
A megfőtt karfiol egyik felét a kiolajozott zsemlemorzsázott tepsibe egyenletesen elterítjük, rárakjuk a rizzsel elkevert húst (készíthetjük rétegezve is akkor nem kell összekeverni a rizst a hússal) erre terítjük rá a karfiol másik felét. Tejföllel meglocsoljuk.
Előmelegített sütőben 200 fokon 35- 40 percig sütjük.
Tálaláskor tejföllel meglocsolhatjuk
Ha valaki drasztikusan akarja visszafogni a kalóriát akkor rizs helyett zabpelyhet használjon és a tejföl helyett kefírt !
Magam is készítettem így,szerintem isteni finom!
Véleményed van? Szólj hozzá!
További bejegyzések a blogban
2015. Október 15. 15:01, csütörtök | FIT FOR YOU
Mitől személyes egy személyi edzés?
Ismerd meg a személyi edzés előnyeit!
2015. Január 28. 16:21, szerda | FIT FOR YOU
Olaszországi fitness őrület Cegléden
A futáshoz lusta vagy? Gyalogolj!