Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Blog | CEGLÉDI KUTYASULI

2012. Szeptember 12. 17:31, szerda

Négylábú társainknak is becsengettek

Négylábú társainknak is becsengettek

Miben segít a kutyaiskola?

Sokszor merül fel a kérdés, hogy mikor érdemes igazán elkezdeni a kutyák oktatását, tanítását. Nos, erre én azt szoktam mondani, hogy minél hamarabb. Olyannyira, hogy ha csak tehetjük, akkor már a születésüktől fogva. Habár látványos eredményt még nem fogunk elérni ilyen fiatal korban, de az idejében „elvetett magoknak” meg lesz a gyümölcse.

Azzal azért érdemes tisztában lennünk, hogy a kölyökkutyák anyatej által nyújtott védettsége a fertőző betegségekkel szemben 6-8 hetes korban megszűnik. Ezt váltják fel a kötelező védőoltások, amik a kutyusok immunrendszerének felépüléséért felelősek. Amíg az állatok alap immunitása nem alakul ki a legfontosabb betegségekkel szemben, addig nem igazán ildomos őket olyan környezetbe vinni, ahol nagy tömegben fordulnak elő idegen, vagy ismeretlen kutyák.

A csoportos, főként a kutyák szocializálódására épülő képzéseket 3 hónapos kortól kezdődőnek. Ezen képzések célja, hogy a kutyák megismerjék a számukra idegen környezetet, az embereket, fajtársaikat, és megtanulják a közömbösséget. A csoportos foglalkozások keretében a kutyák főként engedelmességi, ügyességi feladatokat hajtanak végre, ahol a motiváció kialakítása és szinten tartása mellett a kis növendékek megtanulják a helyes viselkedés alapjait.

Sokan feleslegesnek tartják azt, hogy külön kutyaiskolába írassák kedvencüket, mondván, hogy „az alap trükköket” ők is képesek elsajátítani kutyáikkal. Ez azonban téves hozzáállás, hiszen a kutyaiskolában nem csak ülni, feküdni és ugrani tanítjuk meg az ebeket, hanem arra is, hogy hogyan viselkedjenek más kutyák társaságában, hogyan figyeljenek, koncentráljanak gazdájukra különböző helyzetekben, ami sokkal fontosabb az „alap trükköknél”.

A 2004.-ben alakult Ceglédi Kutyaiskola szép, hangulatos környezetben, rendezett körülmények között várja a tanulni vágyó kutyákat és gazdáikat.

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2012. Július 26. 12:41, csütörtök | CEGLÉDI KUTYASULI

Kutyagazdik figyelem!

Ismét változtak az állattartás szabályai

2012. Július 13. 10:06, péntek | CEGLÉDI KUTYASULI

Utazás kutyával

Tudja, hogy szívesen menne Önnel kutyája, miért ne vinné akkor magával? Azonban ahhoz, hogy kutyánkkal biztonságban és kényelmesen utazhassunk, sok mindenre oda kell figyelnünk.

2012. Június 20. 15:34, szerda | CEGLÉDI KUTYASULI

Kutya meleg van!

Hogyan segítsünk kedvenceinken?