Városlista
2019. október 14, hétfő - Helén

Hírek

2019. Július 08. 17:59, hétfő | PR

Zsaluzia kisokos verőfény ellen

Zsaluzia kisokos verőfény ellen

Majdnem redőny, majdnem reluxa, mégis egészen más. Bemutatjuk az árnyékolás egy kevésbé ismert, de egyre népszerűbb, korszerű és tartós megoldását, amely igazi felüdülést hoz a nyári forróságban!

A textilből készült szalagfüggönyökkel irodákban és közintézményekben már biztosan találkoztunk, ismerjük a vígjátékok megunhatatlan „szereplőjét”, a főhőst komikusan gúzsba kötő, izgő-mozgó reluxát is, nagyanyáink folyton leszakadó, vaskos és nehéz redőnyeinek hangját pedig egyetlen másodperc alatt képesek vagyunk felidézni. A sínes árnyékolók családjába tartozó zsaluzia azonban sokunk számára még felfedezésre vár.

Napvédelem alumíniummal

A zsaluzia nem más, mint egy praktikus és erős, megbízható, külső lamellás árnyékoló, amely, ha úgy kívánjuk, nem csak a fényt, hanem a kellemetlen hőséget is képes kizárni otthonunkból, nyaralónkból. A zsaluzia beépítése minden esetben szakértőt igényel, mert a nyílászáró külső oldalára szerelt, 50 vagy 80 mm széles fémlapok kezelése nagy tapasztalatot igényel. Hasonlóan, mint a roletták, a berendezés ez esetben is az ablak vagy ajtó felső szélén elhelyezkedő felső tokba húzható fel, azonban lamellás kialakítása mégis a reluxák közeli rokonává avatja.
A textilből kivitelezett megoldásoknál tehát egy erősebb, masszívabb, az időjárás viszontagságainak és a könyörtelen UV sugárzásnak jobban ellenállni képes, fém árnyékolóról beszélünk. Alkatrészei tetszőleges szögben forgatva kizárják a vakító napsugarakat, ugyanakkor beengedik a szórt fényt és a friss levegőt.


Hogyan válasszunk?

A berendezésről általánosságban elmondható, hogy egy összetett, megvezetett szerkezet, amely a nyílászáró külső oldalára rögzített zsaluzia tokban fut. A részleteket tekintve azonban igen széles a választék. A lamellákból rendelhetünk nagyobb szélállóságú, szélesebb, peremezett, vagy keskenyebb, enyhén ívelt, rugalmasabb és peremezetlen kialakításúakat, míg működtetés terén zsinóros, tekerőkaros vagy motorizált modellek mellett dönthetünk. Árajánlatkérés előtt érdemes figyelembe venni, az adott ajtó vagy ablak jellemzően mekkora szélnek van kitéve, várhatóan milyen gyakran használjuk majd a berendezést, és mekkora felületet kívánunk befedni.
Természetesen a tapasztalt és sokat látott szakemberek itt is segítségünkre sietnek. Érdemes megszívlelni tanácsukat: egy helyesen megválasztott zsaluzia hosszú évekig megoldja a szóban forgó helyiség árnyékolását, míg a hozzá nem értő beépítésből származó sérülések, hibák csak megnehezítik mindennapjainkat.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Október 09. 15:30, szerda | PR

Soha nem látott kihasználtságon állnak a budapesti irodák

Robbanásszerűen növekszik a Budapest területén épített irodák száma, és a válság óta új csúcson járnak a budapesti irodák kihasználtsági mutatói. Megnéztük, hogy melyek a legnépszerűbb kerületek.

2019. Október 09. 15:28, szerda | PR

Ferihegy taxi vagy saját jármű - Mi a legjobb döntés a reptérre?

Ha repülővel utazunk, vagy a reptérre szeretnénk valakiért kimenni, akkor az egyik fontos kérdés, hogy mivel jussunk ki oda időben. Közlekedhetünk közvetlen buszjárattal, vonattal, valamint választhatjuk az autót -

2019. Október 04. 13:20, péntek | PR

Takaró, vendégmatrac, fényfüggöny, mágneses falitábla - Tchibo webáruház

A Tchibo webáruháznak hetente eltérő kínálata van, az e heti kínálatból szemezgetünk most.

2019. Október 04. 13:12, péntek | PR

Horvátország nemzeti parkjai

Horvátországba nem csak a strandolás miatt érdemes ellátogatni. Egy őszi hosszú hétvége vagy az őszi iskolai szünet kiválóan alkalmas arra, hogy felfedezzük a horvát nemzeti parkokat.