Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Július 08. 17:59, hétfő | PR

Zsaluzia kisokos verőfény ellen

Zsaluzia kisokos verőfény ellen

Majdnem redőny, majdnem reluxa, mégis egészen más. Bemutatjuk az árnyékolás egy kevésbé ismert, de egyre népszerűbb, korszerű és tartós megoldását, amely igazi felüdülést hoz a nyári forróságban!

A textilből készült szalagfüggönyökkel irodákban és közintézményekben már biztosan találkoztunk, ismerjük a vígjátékok megunhatatlan „szereplőjét”, a főhőst komikusan gúzsba kötő, izgő-mozgó reluxát is, nagyanyáink folyton leszakadó, vaskos és nehéz redőnyeinek hangját pedig egyetlen másodperc alatt képesek vagyunk felidézni. A sínes árnyékolók családjába tartozó zsaluzia azonban sokunk számára még felfedezésre vár.

Napvédelem alumíniummal

A zsaluzia nem más, mint egy praktikus és erős, megbízható, külső lamellás árnyékoló, amely, ha úgy kívánjuk, nem csak a fényt, hanem a kellemetlen hőséget is képes kizárni otthonunkból, nyaralónkból. A zsaluzia beépítése minden esetben szakértőt igényel, mert a nyílászáró külső oldalára szerelt, 50 vagy 80 mm széles fémlapok kezelése nagy tapasztalatot igényel. Hasonlóan, mint a roletták, a berendezés ez esetben is az ablak vagy ajtó felső szélén elhelyezkedő felső tokba húzható fel, azonban lamellás kialakítása mégis a reluxák közeli rokonává avatja.
A textilből kivitelezett megoldásoknál tehát egy erősebb, masszívabb, az időjárás viszontagságainak és a könyörtelen UV sugárzásnak jobban ellenállni képes, fém árnyékolóról beszélünk. Alkatrészei tetszőleges szögben forgatva kizárják a vakító napsugarakat, ugyanakkor beengedik a szórt fényt és a friss levegőt.


Hogyan válasszunk?

A berendezésről általánosságban elmondható, hogy egy összetett, megvezetett szerkezet, amely a nyílászáró külső oldalára rögzített zsaluzia tokban fut. A részleteket tekintve azonban igen széles a választék. A lamellákból rendelhetünk nagyobb szélállóságú, szélesebb, peremezett, vagy keskenyebb, enyhén ívelt, rugalmasabb és peremezetlen kialakításúakat, míg működtetés terén zsinóros, tekerőkaros vagy motorizált modellek mellett dönthetünk. Árajánlatkérés előtt érdemes figyelembe venni, az adott ajtó vagy ablak jellemzően mekkora szélnek van kitéve, várhatóan milyen gyakran használjuk majd a berendezést, és mekkora felületet kívánunk befedni.
Természetesen a tapasztalt és sokat látott szakemberek itt is segítségünkre sietnek. Érdemes megszívlelni tanácsukat: egy helyesen megválasztott zsaluzia hosszú évekig megoldja a szóban forgó helyiség árnyékolását, míg a hozzá nem értő beépítésből származó sérülések, hibák csak megnehezítik mindennapjainkat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 05. 09:30, péntek | PR

Az iroda szerepe és a hibrid munkavégzés növekvő népszerűsége

A munka világának és a munkavégzés formáinak átalakulásával az ehhez kötődő többi körülmény is változni látszik.

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.