Városlista
2019. augusztus 19, hétfő - Huba

Hírek

2019. Július 08. 17:59, hétfő | PR

Zsaluzia kisokos verőfény ellen

Zsaluzia kisokos verőfény ellen

Majdnem redőny, majdnem reluxa, mégis egészen más. Bemutatjuk az árnyékolás egy kevésbé ismert, de egyre népszerűbb, korszerű és tartós megoldását, amely igazi felüdülést hoz a nyári forróságban!

A textilből készült szalagfüggönyökkel irodákban és közintézményekben már biztosan találkoztunk, ismerjük a vígjátékok megunhatatlan „szereplőjét”, a főhőst komikusan gúzsba kötő, izgő-mozgó reluxát is, nagyanyáink folyton leszakadó, vaskos és nehéz redőnyeinek hangját pedig egyetlen másodperc alatt képesek vagyunk felidézni. A sínes árnyékolók családjába tartozó zsaluzia azonban sokunk számára még felfedezésre vár.

Napvédelem alumíniummal

A zsaluzia nem más, mint egy praktikus és erős, megbízható, külső lamellás árnyékoló, amely, ha úgy kívánjuk, nem csak a fényt, hanem a kellemetlen hőséget is képes kizárni otthonunkból, nyaralónkból. A zsaluzia beépítése minden esetben szakértőt igényel, mert a nyílászáró külső oldalára szerelt, 50 vagy 80 mm széles fémlapok kezelése nagy tapasztalatot igényel. Hasonlóan, mint a roletták, a berendezés ez esetben is az ablak vagy ajtó felső szélén elhelyezkedő felső tokba húzható fel, azonban lamellás kialakítása mégis a reluxák közeli rokonává avatja.
A textilből kivitelezett megoldásoknál tehát egy erősebb, masszívabb, az időjárás viszontagságainak és a könyörtelen UV sugárzásnak jobban ellenállni képes, fém árnyékolóról beszélünk. Alkatrészei tetszőleges szögben forgatva kizárják a vakító napsugarakat, ugyanakkor beengedik a szórt fényt és a friss levegőt.


Hogyan válasszunk?

A berendezésről általánosságban elmondható, hogy egy összetett, megvezetett szerkezet, amely a nyílászáró külső oldalára rögzített zsaluzia tokban fut. A részleteket tekintve azonban igen széles a választék. A lamellákból rendelhetünk nagyobb szélállóságú, szélesebb, peremezett, vagy keskenyebb, enyhén ívelt, rugalmasabb és peremezetlen kialakításúakat, míg működtetés terén zsinóros, tekerőkaros vagy motorizált modellek mellett dönthetünk. Árajánlatkérés előtt érdemes figyelembe venni, az adott ajtó vagy ablak jellemzően mekkora szélnek van kitéve, várhatóan milyen gyakran használjuk majd a berendezést, és mekkora felületet kívánunk befedni.
Természetesen a tapasztalt és sokat látott szakemberek itt is segítségünkre sietnek. Érdemes megszívlelni tanácsukat: egy helyesen megválasztott zsaluzia hosszú évekig megoldja a szóban forgó helyiség árnyékolását, míg a hozzá nem értő beépítésből származó sérülések, hibák csak megnehezítik mindennapjainkat.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Július 16. 13:39, kedd | PR

Szigorú minőségi szabályozás a siker kulcsa

A Jánosik és Társai Kft. tavalyi árbevétele meghaladta a 14 milliárd forintot. Az idén is több mint 14 milliárd forint bevételt terveznek.

2019. Július 08. 18:00, hétfő | PR

A környezettudatos és hatékony ragasztószalagok nyomában

Otthonunkat szeretjük csinosítani, dekorálni. A falfelületekre naptár, képek, dísztárgyak kerülnek. Ilyenkor jól átgondoljuk, hogy hova verjük a szeget, vagy használjunk-e fúrót. De van egyszerűbb megoldás is!

2019. Június 13. 10:36, csütörtök | PR

Nemzetközi és magyar sztárokkal indul az országos kerékpár fieszta

11 megyén és 100 városon át vezet Magyarország legnagyobb kerékpárversenye

2019. Június 06. 18:48, csütörtök | PR

Matrac a babának - fontosabb, mint gondolnánk

Az első ágy és benne az első matrac nagyon lényeges a gyerekeknek. Ha csak arra gondolunk, hogy az újszülöttek 16-17 órát alszanak - bár van, aki már születése után is csak 10 órát -, akkor ez teljesen érthetővé válik.