Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Március 07. 14:17, szerda | Sport
Forrás: Nemzeti Sport Online / MTI

Wöller Gergő bronzérmet szerzett a nyitó napon

Wöller Gergő bronzérmet szerzett a nyitó napon

Wöller Gergő bronzérmet szerzett a szabadfogásúak 66 kg-os kategóriájában a belgrádi birkózó Európa-bajnokság keddi nyitó napján.

A tavaly ötödik helyen végzett magyar versenyző a harmadik helyért rendezett mérkőzésen három szoros menetben (1:0, 0:1, 1:0) győzte le a grúz Otar Tusisvilit. Győzelmének értékét növeli, hogy az előző mérkőzésén megsérült, és beragasztott térddel lépett szőnyegre.

„Sajnos a vigaszági meccsen megroppant Gergő térde, de sikerült helyrepofoznunk. Úgy látszik, akkor birkózik a legjobban, amikor fáj valamije, mert most a bronzmeccsen hibátlan produkciót nyújtott, meg sem tudta fogni az ellenfele – nyilatkozta az MTI-nek Gulyás István szabadfogású szakágvezető. – Egész nap jól birkózott, a bolgár elleni negyeddöntőben is csak nagyon szoros csatában kapott ki, abban a meccsben is benne volt a győzelem. Azt hiszem, ha mindig így birkózna, mint most, már sokkal több érme lenne a világversenyeken.”

Wöller pályafutása harmadik Eb-bronzát szerezte meg, de 2007-ben és 2008-ban még egy kategóriával lejjebb, 60 kilóban állhatott fel a dobogóra.

A 96 kilóban szereplő Fodor Tamás a negyeddöntőben búcsúzott.

A nők között 48 kg-ban szereplő Dénes Mercédesz az ötödik helyen végzett. A 18. születésnapját a jövő héten ünneplő Dénes élete első felnőtt világversenyén a nyolcaddöntőben, majd a vigaszág első körében aratott győzelme után mérkőzhetett éremért. A bronzmeccsen a fiatal magyar versenyző szoros csatát vívott a német Jaqueline Saskia Schellinnel, de az első és a második menetet is elbukta 1:0-ra, így az ötödik helyen zárt.

„Két nulla nullás menet után két lábfogás döntött, az övét elrontotta, a német meg a sajátját megcsinálta – nyilatkozta az MTI-nek Wöller Ákos, a női csapat edzője. – Mercédesz természetesen el van keseredve, de úgy gondolom, nincs miért, hiszen még tizennyolc éves sincs.”

MTI / Nemzeti Sport Online

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:24, péntek | Sport

Bukaresti tenisztorna - Fucsovics legyőzte a második kiemeltet, és negyeddöntős

Fucsovics Márton bravúros győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe az 579 ezer euró összdíjazású, bukaresti salakpályás férfi tenisztornán.

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.