Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2019. Szeptember 26. 06:55, csütörtök | Külföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Vizsgálatot indítottak a Deutsche Bank ellen pénzmosási botrány miatt

Vizsgálatot indítottak a Deutsche Bank ellen pénzmosási botrány miatt

Pénzmosásban bűnrészesség gyanúja miatt vizsgálat indult a Deutsche Bank német pénzintézet ellen a dán Danske Bank pénzmosási ügyével összefüggésben - jelentették szerdán német hírportálok.

A beszámolók szerint a frankfurti ügyészség és a szövetségi bűnügyi hivatal szakértői kedd óta házkutatást tartanak a bank frankfurti központjában. Munkájukat még szerda este is folytatták.

A Deutsche Bank korábban úgynevezett levelező banki szolgáltatásokat nyújtott a Danske Banknak - nemzetközi fizetéseket hajtott végre a dán társaság megbízásából -, és 1,1 millió tranzakció esetében bejelentést tett pénzmosásra utaló adatok miatt.

Azonban a hatóságok szerint történtek olyan tranzakciók is, amelyeknél nem biztos, hogy a Deutsche Bank a törvényi előírásoknak megfelelően járt el. A kétes tranzakciók száma 100 alatt van, összértékük 12,5 millió (4,1 milliárd forint). A gyanú szerint a bank egyes esetekben túl későn tett bejelentést, más esetekben pedig eleve meg kellett volna tagadnia a tranzakció lebonyolítását.

A Deutsche Bank közölte, hogy mindenben együttműködik a hatóságokkal.

A Danske Bank pénzmosási botránya 2018-ban robbant ki, amikor egy, a társaság megbízásából készített független vizsgálat kimutatta, hogy több tízmilliárd eurót moshattak tisztára az észtországi leánybankon keresztül, amelynél 2007 és 2015 között mintegy 200 milliárd euró folyt át devizakülföldi ügyfelek számláin. A gyanús eredetű pénzek főleg Oroszországból, de más volt szovjet köztársaságokból is érkeztek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.