Városlista
2021. október 16, szombat - Gál

Hírek

2019. December 06. 11:09, péntek | PR

Utazási tippek, spórolási ötletek

Utazási tippek, spórolási ötletek

Nemcsak a nyári időszakban érdemes utazni, hanem ősszel, télen is találhatunk számunkra kedvező uticélt. Ilyenkor is törekedjünk a pénztárcakímélő megoldásokra.

Ezt a jó célállomás megválasztásával, illetve a költségek minimalizálásával tudjuk elérni.

Az év vége és a rossz idő közeledtével sokan választják a mediterrán térséget, ahol kissé melegebb az időjárás, illetve a déli féltekét, ahol most a nyár tombol. Igen kedvelt megoldás az egy-egy hétvégére tervezett, európai kiruccanás is az adventi időszakban. Ilyenkor általában az olcsó, fapados járatokat és kedvezményes szállásokat választjuk. Repülőjegy és szállás költségén kívül egyéb pénztárcabarát megoldásokat is választhatunk.

Soroljunk már a tervezéskor

Ha az őszi vagy téli időszakot választjuk, az már a legtöbb helyen utószezonnak számít, így már kevesebbet kell az utazásra, szállásra költeni. Sok helyen, ha az internetes foglalást választjuk, további kedvezményeket kapunk.
Előre nemcsak a repjegyet vásárolhatjuk meg, hanem akár a reptéri parkolóba is foglalhatunk helyet. Így a transzfer igen kedvezményes és kényelmes. A Liszt Ferenc repülőtéren van lehetőség a terminál parkolót használni, ahonnan 2-4 perc alatt, fedett járdán érhetjük el az épületet, de ha hosszú távra hagynánk ott az autónkat, akkor van alkalmunk a Ferihegy holiday parkolót használni, mely hosszú távú parkolásra a legkedvezőbb lehetőség.Ugyan a parkoló szabadtéri, de kamerával megfigyelt, őrzött helyen tudhatjuk járgányunkat. Gondoljuk ki jó előre, hogy mit szeretnénk a bőröndünkbe tenni és írjunk listát, hogy nehogy valami otthon maradjon. Így elkerülhetjük majd az utazás alatt a felesleges kiadásokat, sőt lehet, hogy külföldön akár drágábban kaphatjuk meg az adott holmit. Az utasbiztosításról és költőpénzről is időben kell gondoskodni. Utóbbiról tájékozódjunk, hogy hol váltják a legjobban a forintot az adott nemzet fizetőeszközére. Váltsunk jókor, jó helyen!

Spórolási megoldások az utazás alatt

Európa nagyvárosaiban gyakran van olyan lehetőség, hogy múzeumokat, turisztikai helyeket ingyen látogathatunk. Javasolt tájékozódni ezekről a lehetőségekről, már jó előre. Érdemes helyieket megkérdezni azokról az éttermekről vagy vásárlási helyekről, piacokról, ahova ők is járnak. Ezek általában „turistamentes” helyek, így a turistacsalogató, drága éttermeket elkerülhetjük és az étkezést sokkal olcsóbban hozzuk ki a téli vakáció alatt. Ajánlott az adott város tömegközlekedési eszközeit használni és sokat gyalogolni, mert ez is olcsóbb, mintha taxival, vagy bérautóval közlekednénk. No és többet is látunk a helységből.

Célszerű amit lehet, jó előre lefoglalni, listát írni és tájékozódni, így nemcsak az utazás lesz felejthetetlen emlék, de még pénz is marad a zsebünkben.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 15. 13:21, péntek | PR

Ismét MagyarBrands díjas a Jánosik Kft.

Ötödször nyerte el a MagyarBrands díjat a Jánosik és Társai Kft. - tájékoztatott Jánosik Lajos, a Jánosik és Társai Kft. tulajdonosa.

2021. Október 11. 12:58, hétfő | PR

Scarlett Johansson 50millió dollárt követel a Disneytől - a miértekre Daphne Chaung és Lauren Kelly válaszol a BrandFestivalon

Scarlett Johansson - a Fekete Özvegy című film főszereplője - bepöccent, amikor kiderült, hogy a Disney ugyanazon a napon tette elérhetővé a filmet a Disney+ alkalmazáson, mint amikor a mozikba is megérkezett.

2021. Október 08. 09:18, péntek | PR

Mit tanult az emberiség, és főleg a fiatalok a járványból?

Különleges helyszínen, a Marketing Summit Hungary-n rögzítették a Lounge Group szakmai podcastjének, az L20-nak a jubileumi adását.

2021. Október 06. 10:33, szerda | PR

3 nyomós érv a felsőfokú nyelvvizsga mellett

A legtöbben a középfokú nyelvvizsgának futnak neki és meg is állnak ezen a szinten, pedig sokat nyerhet, aki a felsőfokú nyelvvizsgát szerzi meg.