Városlista
2020. október 31, szombat - Farkas

Hírek

2019. December 06. 11:09, péntek | PR

Utazási tippek, spórolási ötletek

Utazási tippek, spórolási ötletek

Nemcsak a nyári időszakban érdemes utazni, hanem ősszel, télen is találhatunk számunkra kedvező uticélt. Ilyenkor is törekedjünk a pénztárcakímélő megoldásokra.

Ezt a jó célállomás megválasztásával, illetve a költségek minimalizálásával tudjuk elérni.

Az év vége és a rossz idő közeledtével sokan választják a mediterrán térséget, ahol kissé melegebb az időjárás, illetve a déli féltekét, ahol most a nyár tombol. Igen kedvelt megoldás az egy-egy hétvégére tervezett, európai kiruccanás is az adventi időszakban. Ilyenkor általában az olcsó, fapados járatokat és kedvezményes szállásokat választjuk. Repülőjegy és szállás költségén kívül egyéb pénztárcabarát megoldásokat is választhatunk.

Soroljunk már a tervezéskor

Ha az őszi vagy téli időszakot választjuk, az már a legtöbb helyen utószezonnak számít, így már kevesebbet kell az utazásra, szállásra költeni. Sok helyen, ha az internetes foglalást választjuk, további kedvezményeket kapunk.
Előre nemcsak a repjegyet vásárolhatjuk meg, hanem akár a reptéri parkolóba is foglalhatunk helyet. Így a transzfer igen kedvezményes és kényelmes. A Liszt Ferenc repülőtéren van lehetőség a terminál parkolót használni, ahonnan 2-4 perc alatt, fedett járdán érhetjük el az épületet, de ha hosszú távra hagynánk ott az autónkat, akkor van alkalmunk a Ferihegy holiday parkolót használni, mely hosszú távú parkolásra a legkedvezőbb lehetőség.Ugyan a parkoló szabadtéri, de kamerával megfigyelt, őrzött helyen tudhatjuk járgányunkat. Gondoljuk ki jó előre, hogy mit szeretnénk a bőröndünkbe tenni és írjunk listát, hogy nehogy valami otthon maradjon. Így elkerülhetjük majd az utazás alatt a felesleges kiadásokat, sőt lehet, hogy külföldön akár drágábban kaphatjuk meg az adott holmit. Az utasbiztosításról és költőpénzről is időben kell gondoskodni. Utóbbiról tájékozódjunk, hogy hol váltják a legjobban a forintot az adott nemzet fizetőeszközére. Váltsunk jókor, jó helyen!

Spórolási megoldások az utazás alatt

Európa nagyvárosaiban gyakran van olyan lehetőség, hogy múzeumokat, turisztikai helyeket ingyen látogathatunk. Javasolt tájékozódni ezekről a lehetőségekről, már jó előre. Érdemes helyieket megkérdezni azokról az éttermekről vagy vásárlási helyekről, piacokról, ahova ők is járnak. Ezek általában „turistamentes” helyek, így a turistacsalogató, drága éttermeket elkerülhetjük és az étkezést sokkal olcsóbban hozzuk ki a téli vakáció alatt. Ajánlott az adott város tömegközlekedési eszközeit használni és sokat gyalogolni, mert ez is olcsóbb, mintha taxival, vagy bérautóval közlekednénk. No és többet is látunk a helységből.

Célszerű amit lehet, jó előre lefoglalni, listát írni és tájékozódni, így nemcsak az utazás lesz felejthetetlen emlék, de még pénz is marad a zsebünkben.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 21. 15:47, hétfő | PR

Elindult az épületenergetika digitalizációját fejlesztő IPOSZ-IVSZ projekt! Okosotthont mindenkinek!

2020. áprilisában vette kezdetét a GINOP-5.3.5-18-2019-00094-es kódú pályázat az Ipartestületek Országos Szövetsége (IPOSZ) és az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) gondozásában.

2020. Szeptember 15. 11:30, kedd | PR

Ingyenes képzések várhatóak festéssel foglalkozó vállalkozások részére

2020 áprilisában vette kezdetét a GINOP-5.3.5-18-2018-00027-es kódú pályázat az Ipartestületek Országos Szövetsége (IPOSZ) és a Szobafestő, Mázoló, Tapétázó Országos Ipartestület (SZMTOI) gondozásában.

2020. Szeptember 10. 12:56, csütörtök | PR

Az Interreg program keretében emlékparkot újít fel a Jánosik és Társai Kft

Nyílt közbeszerzési eljárás keretében a Jánosik és Társai Kft. nyerte el a sátoraljaújhelyi széphalmi Kazinczy Emlékpark felújítását. A parkot utoljára közel ötven évvel ezelőtt újították fel.

2020. Szeptember 06. 10:39, vasárnap | PR

Neked való a kamionos állás, ha kalandra vágysz!

Ha unod az egyhelyben toporgást és szeretnél világot látni, akkor a kamionos állást neked találták ki! Összeszedtük a pro és kontra érveket, hogy segítsünk eldönteni, vajon jó választás lenne-e számodra is.