Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2024. Április 05. 09:30, péntek | PR
Forrás: (x)

Az iroda szerepe és a hibrid munkavégzés növekvő népszerűsége

Az iroda szerepe és a hibrid munkavégzés növekvő népszerűsége

A munka világának és a munkavégzés formáinak átalakulásával az ehhez kötődő többi körülmény is változni látszik.

Így például releváns kérdés lett az irodák szerepe illetve az, hogy továbbra is feltétlenül szükséges-e egy ilyen bérlemény fenntartása.

Megszokott környezetben

A vállalkozások számára hagyományosan fontos, hogy helyekhez kötődjenek. Ez lehet egy hatalmas központ, vagy akár több telephely is, de az régóta szinte nélkülözhetetlen, hogy ha úgy tetszik egy főhadiszállás is rendelkezésre álljon. Ez ugyanis az a hely, ahol a mindennapi munkavégzés történik, ahová a cég dolgozói tartoznak, illetve az a környezet, mely akár az ügyfelek felé is reprezentatív módon jelenítheti meg egy cég elképzeléseit, törekvéseit vagy egyszerűen csak a stílusát.

Mára azonban jelentősen átalakultak a körülmények és főleg az utóbbi évek kényszerintézkedései mentén egyre elterjedtebbé váltak a hibrid munkavégzési megoldások, illetve a teljes idejű távmunka, a home office lehetősége. Ez természetesen minden munkavállaló számára rugalmasabb körülményeket kínál és a tapasztalatok szerint a teljesítményre is pozitív hatással lehet. Emiatt azonban kérdéses, hogy továbbra is szükséges-e fenntartani egy céges ingatlant. Az In-Management iroda portfóliója mindenesetre bármikor elérhető.

Merre tovább irodák?

Az említett tendenciák ellenére természetesen nincs pánik az üzleti ingatlanok piacán, hiszen egy kiadó iroda ma is sokak számára releváns lehetőség. Ennek egyik oka pedig nem más, mint a korábbi pozitív tapasztalatok árnyaltabb összképe, illetve a részben vagy teljes egészében való visszatérés a konzervatívabb munkavégzési formákhoz. Még az sem ritka, hogy egy cégen belül bizonyos pozíciókban megtarthatták a hibrid és távoli munkavégzést, míg másoknak maradt az iroda.

Azt persze nem tudhatjuk, hogy 2-3 éven belül hogyan is néz majd ki a munkaerőpiac, illetve a munkavállalók milyen feltételeket harcolnak majd ki maguknak. Egyelőre az tűnik a legvalószínűbbnek, hogy a cégek többsége kénytelen lesz átállni a hibrid megoldásokra, vagyis az irodai és otthoni munka megosztására. Ez a munkavállalók számára is flexibilis lehetőség a munkáltatók szempontjából is megnyugtatóbb lehet.

Töretlen népszerűség

Az iroda, mint a cégek számára nélkülözhetetlen ingatlan tehát várhatóan továbbra is fontos szerepet játszik majd az ingatlanpiaci vérkeringésben. Ezt mutatja az is, hogy az irodák iránt folyamatos a kereslet, a kínálatban pedig számos különböző opció bukkan fel országszerte, melyek széles skálán kínálnak kulcsrakész megoldásokat cégek számára. Emellett pedig a fővárosban szűkebb körben is tapasztalhatjuk, hogy folyamatosan épülnek az újabb irodaházak és üzleti központok.

Így tehát a munakerő- és ingatlanpiacon jellemző tendenciákat összevetve mindenképpen azt mondhatjuk, hogy nem érdemes temetni az üzleti célú ingatlanokat, illetve lebecsülni egy iroda jelentőségét. Ugyanis ahogy eddig, úgy várhatóan továbbra is fontos szerepet játszanak majd ezek a helyiségek a cégek életében, mint a mindennapi munkavégzés terei és a cégek számára nélkülözhetetlen kötődési pontok megtestesítői.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 20. 09:18, szombat | PR

Itt nézz körül, ha minőségi kanapéra vágysz

Időtálló darabokat találunk a hazai bútor forgalmazónál.

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből