Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2012. November 27. 15:04, kedd | Helyi sport
Forrás: Bors online

Ungvári Miklós birkózónak állt

Ungvári Miklós birkózónak állt

Félig viccnek indult, aztán valósággá vált

a londoni olimpián ezüstérmes cselgáncsozó, Ungvári Miklós birkózóviadalon indult, és négy győzelemmel járult hozzá a Ceglédi VSE csapatának sikeréhez.

Lőrincz Tamás, az olimpiai ezüstérmes birkózója vette rá a dzsúdós Ungvári Miklóst egy NB II-es csapatbajnoki küzdelem kedvéért a sportágváltásra. A cselgáncsozó nem vallott szégyent.

A szabadfogású 74 kilós súlycsoportban nem volt megfelelő emberünk, ezért félig viccből megkérdeztem Miklóst, nem segítene-e be? – újságolta a Borsnak Lőrincz. – Előzetesen megbeszéltük, mire kell figyelnie a szőnyegen. Sok tanácsra nem szorult, edzésben van, bivalyerős, és ügyesen épített a két sportág több rokonelemére.

Miklós mind a négy meccsét megnyerte, fejen átdobással is próbálkozott, ami ugyan a birkózásban ismeretlen, viszont a cselgáncsban félelmetes fegyver.
– Két meccsét két vállal nyerte, elvégre a tus a dzsúdóban a leszorításhoz és a fojtáshoz hasonlatos – folytatta a birkózó.

Lőrincz november 28-ra is meghívja Ungvárit vendégbirkózónak. Amennyiben a második vonalbeli fináléban élen végeznek a ceglédiek, felkerülnek az első osztályba.Ungvári természetesen ki nem hagyná, hogy az NB II-es fináléban is segítse a CVSE-t.
Ha számítanak rám, ott a helyem. Egyébként azért ment ilyen jól a birkózás, mert Lőrincz Tomi személyében nagyszerű trénerem akadt – tette hozzá Ungvári.

fotó: reuters

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 12:02, kedd | Helyi sport

Bajnoki elődöntős a Ceglédi KE

2024. Április 16. 11:46, kedd | Helyi sport

Döntetlen a Tata ellen

2024. Április 02. 16:50, kedd | Helyi sport

Győzelem a playout-ban

2024. Március 18. 11:29, hétfő | Helyi sport

Két verseny, két bronzérem