Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2015. Szeptember 07. 13:20, hétfő | Helyi sport
Forrás: Magyar Birkózó Szövetség

Szöcsivel nyitunk Vegas-ban

Szöcsivel nyitunk Vegas-ban

Las Vegas 2015 – Lőrincz Tamás lesz a C szőnyeg első mérkőzése

Hétfőn magyar idő szerint 19 órától kezdetét veszi a Las Vegas-i olimpiai kvalifikációs világbajnokság. Magyarországot az első napon három nagyon erős birkózó képviseli majd, akik már mind állhattak világ- és/vagy Európa-bajnoki dobogó tetején. A 66 kilóban Lőrincz Tamás, a 75 kilóban Bácsi Péter, míg a 98 kilóban Kiss Balázs képviseli hazánk színeit a világbajnokság nyitónapján.

Sikeresen lezajlottak a mérlegelések és a sorsolások is.

66 kg (46 induló). Lőrincz Tamás (Ceglédi VSE).
Szöcsinek a 21. legkisebb szám kihúzásával selejteznie kell a súlycsoportban, így már az első körben szőnyegre lép a vb-bronzérmes litván Edgaras Venckaitis ellen. Szöcsiék legutóbb világversenyen 2010-ben csaptak össze, a bakui Európa-bajnokságon, akkor magyar győzelem született, ami ha megismétlődik, Tomi tovább jut.
A tizenhat közé jutásért a fehérorosz olimpiai bronzérmes Sziamjonov vagy a svéd Harutyunyan következhet, majd a harmadik körben az örmény, hondurasi, görög, indiai négyesből minden bizonnyal az Európa-játékok ezüstérmese, Harutjunjan Migran, korábban orosz színekben versenyző örmény birkózó érkezhet, akit Szöcsi a tavalyi világbajnokságon nagy csatában győzött le. A folytatásban már a négy közé jutás lehet a tét, ahol az ukrán, észak-koreai, szlovák, iráni, üzbég, török, grúz és kolumbiai csoportból érkezhet valaki ellenfélül. Érdekesség, hogy az irániak nem az olimpiai és világbajnok Noruzit indították, hanem a mindössze 23 éves Medi Zejdvand öltheti magára Irán válogatott mezét, aki a 2013-as Ázsia-bajnokságon ezüstérmes volt. Szöcsi ágára kerültek azért még nagy nevek, de szerencsére velük már csak a döntőbe jutásnál találkozhat. Ide sorsolt többek között a dél-koreai világbajnok Riu, az Európa-játékok győztes orosz Szurkov, a világ- és Európa-bajnok azeri Alijev, valamint az Ej-bronzérmes horvát Etlinger is.

További részletek: birkozoszov.hu

Címkék: Lőrincz Tamás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 12:02, kedd | Helyi sport

Bajnoki elődöntős a Ceglédi KE

2024. Április 16. 11:46, kedd | Helyi sport

Döntetlen a Tata ellen

2024. Április 02. 16:50, kedd | Helyi sport

Győzelem a playout-ban

2024. Március 18. 11:29, hétfő | Helyi sport

Két verseny, két bronzérem