Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2016. Január 29. 00:00, péntek | Helyi sport
Forrás: Magyar Birkózó Szövetség

Szöcsi arannyal nyitotta az évet

Szöcsi arannyal nyitotta az évet

Lőrincz Tamás aranyérmet szerzett az év első versenyén

Felnőtt kötöttfogású válogatottunk számára az év első versenye a szomszédos Horvátországban megrendezésre kerülő “Zagreb Open Grand Prix" volt, ahol tizenhárom versenyzőnkből Módos Péter, Lőrincz Tamás és Lám Bálint aranyérmes lett, míg ketten a dobogó második, hárman pedig a legalsó fokán végeztek a nemzetközi viadalon, így a csapatpontversenyt is megnyerte a Sike András és Takács Ferenc irányította alakulat.

Szöul olimpiai bajnoka, Sike András a horvát fővárosban debütált szövetségi kapitányként, azon a tizenkét országot (horvát, magyar, német, szlovén, argentin, szlovák, amerikai, szerb, bolgár, lengyel, osztrák, cseh) felvonultató versenyen, ahol számos olimpiai, világ- és Európa-bajnoki érmes mérte fel év eleji tudását. A mieink itt-ott hiányosan érkeztek a versenyre, hiszen a legjobbak közül nem utazott el a csapattal Bácsi Péter, Lőrincz Viktor és Kiss Balázs sem, ott volt azonban és győzött is többek között a londoni olimpia két magyar kötöttfogású érmese, Módos Péter és Lőrincz Tamás is.

Csonti hosszú kihagyás után (legutóbb 2015 márciusában a szombathelyi Magyar Nagydíjon versenyzett) első versenyén vett részt, ám ennek ellenére igencsak meggyőző volt, remek, látványos birkózással négy mérkőzést is megnyert (két-két szerb és legnyel birkózót múlt felül), így megérdemelten vehette át az 59 kilogrammosok győztesének járó díjat. Így volt ezzel a 71 kilogrammban Szöcsi is, bár ő szeptemberben Las Vegasban is küzdött, most három viadalt (amerikai, szerb és szlovák versenyzőket győzött le) megnyerve lett a súlycsoport legjobbja. A harmadik magyar aranyat a nehézsúlyú Lám Bálint révén szerezte meg a magyar csapat, miután a BVSC óriása háromszor (két szerb és egy horvát vetélytársát győzte le) is jobbnak bizonyult ellenfeleinél. Az aranyérmeseken kívül fináléba jutott még a 66 killogrammos Losonczi Ottó, valamint az ezúttal 80 kilogrammosoknál versenyző Szabó László is, ám a végső győzelmet nem sikerült megszerezniük, ezüstérmet vehettek át az eredményhirdetésnél. Az esti döntősök mellett Kéri Zoltán, Török Zsolt és Pap Arnold a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

A magyar versenyzők eredményei:

59 kg: 1. Módos Péter (4 győzelem)
66 kg: 2. Losonczi Ottó (3 győzelem, 1 vereség)
66 kg: 5. Kozák István (2 győzelem, 2 vereség)
71 kg: 1. Lőrincz Tamás (3 győzelem)
71 kg: 5. Kottes Pál (2 vereség)
75 kg: - Tollár Dániel (1 vereség)
80 kg: 2. Szabó László (3 győzelem, 1 vereség)
80 kg: 3. Kéri Zoltán (3 győzelem, 1 vereség)
80 kg: - Szabó Patrik (1 győzelem, 1 vereség)
85 kg: - Szilvássy Erik (2 vereség)
98 kg: 3. Török Zsolt (1 győzelem, 1 vereség)
130 kg: 1. Lám Bálint (3 győzelem)
130 kg: 3. Pap Arnold (1 győzelem, 1 vereség)

Csapatpontverseny: 1. Magyarország, 2. Lengyelország, 3. Szerbia

A versenyen Szabó Bence bíróként működött közre.

Címkék: Lőrincz Tamás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 12:02, kedd | Helyi sport

Bajnoki elődöntős a Ceglédi KE

2024. Április 16. 11:46, kedd | Helyi sport

Döntetlen a Tata ellen

2024. Április 02. 16:50, kedd | Helyi sport

Győzelem a playout-ban

2024. Március 18. 11:29, hétfő | Helyi sport

Két verseny, két bronzérem