Városlista
2020. október 25, vasárnap - Bianka

Hírek

2019. November 08. 15:58, péntek | PR

Ötletek kis- és nagy lakások rendszerezéséhez

Ötletek kis- és nagy lakások rendszerezéséhez

Egy kisebb lakás okos berendezése mindig nagyobb kreativitást igényel, ám pár ötletes trükkel és helytakarékos, dekoratív polccal a rendszerezés már nem is jelent olyan nagy kihívást.

Nagy a kupleráj a lakásban? Örök a küzdelem a rendért, de valahogy sosem marad meg? Ennek oka könnyen lehet, hogy pusztán egy nagyon egyszerű dologban rejlik: nincs meg mindennek a helye!

Egy lakásban a rendetlenséget általában az ide-oda pakolt apró-cseprő dolgok adják. Egy levetett táska itt, egy kulcscsomó ott, egy pohár az asztalon, és egy lerúgott csizma a sarokban. Így kezdődik… Csírájában el lehet azonban fojtani a rendetlenség lehetőségét is, mégpedig azzal az egyszerű módszerrel, hogy mindennek kijelöljük a pontos helyét.

Tárolódobozok mindenhova!

Az egyik legegyszerűbb, ám legnagyszerűbb találmány, amiért a rendre törekvő háziasszonyok hálát adnak, az a rendszereződoboz – ám tulajdonképpen a célnak bármilyen, esztétikus, ideális méretű doboz megfelel. Minden olyan potenciális gócponthoz, ahol viszonylag gyakran halmozódnak fel a különféle kacatok, rakjuk rendszereződobozt és ügyeljünk rá, hogy innentől valóban minden kulcsot, zsebkendőt, tollat és papírfecnit a helyére rakjunk.Iratrendszerezés: éljen a függőleges!

Otthonunkban az egyik legnagyobb káoszt a lefűzésre váró számlák, hivatalos iratok, különböző dokumentumok adják. A titok itt a függőleges tárolásban rejlik! Nyissunk álló mappákat kategória szerint a főbb iratoknak, és tároljuk itt őket addig, amíg lefűzésre nem kerülnek. Így elkerülhetőek az író- vagy az étkezőasztalon tornyosuló irathalmok.
Letisztultság: csak az legyen kéznél, amit valóban gyakran használunk!

Az egyik legnagyobb hiba, amit elkövethetünk a pakolás, rendszerezés során, hogy túl sok dolgot hagyunk szem előtt. Nézzük át újra, hogy például az íróasztalon elől hagyott dolgokhoz mikor nyúltunk utoljára. Napokkal, hetekkel ezelőtt? Azok a tárgyak jó helyen lesznek a fiókban is! A kád széle sem kirakodóvásár. Csak azokat hagyjuk elől, amiket valóban minden nap használunk, a többi, ritkábban használt flakont nyugodtan tegyük fel a szekrény magasabb polcaira.

Keskeny, dekoratív polcok a tökéletes helykihasználásért

Használjuk bátran ki falfelületeinket is! Számos bájos, kedves, letisztult polc, vagy polcrendszer közül választhatunk, a keskenyebb kiviteltől egészen a masszív komplexumokig. A polcok is rengeteg apró-cseprő holmi elnyelésére alkalmasak, használjuk őket bátran!

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 21. 15:47, hétfő | PR

Elindult az épületenergetika digitalizációját fejlesztő IPOSZ-IVSZ projekt! Okosotthont mindenkinek!

2020. áprilisában vette kezdetét a GINOP-5.3.5-18-2019-00094-es kódú pályázat az Ipartestületek Országos Szövetsége (IPOSZ) és az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) gondozásában.

2020. Szeptember 15. 11:30, kedd | PR

Ingyenes képzések várhatóak festéssel foglalkozó vállalkozások részére

2020 áprilisában vette kezdetét a GINOP-5.3.5-18-2018-00027-es kódú pályázat az Ipartestületek Országos Szövetsége (IPOSZ) és a Szobafestő, Mázoló, Tapétázó Országos Ipartestület (SZMTOI) gondozásában.

2020. Szeptember 10. 12:56, csütörtök | PR

Az Interreg program keretében emlékparkot újít fel a Jánosik és Társai Kft

Nyílt közbeszerzési eljárás keretében a Jánosik és Társai Kft. nyerte el a sátoraljaújhelyi széphalmi Kazinczy Emlékpark felújítását. A parkot utoljára közel ötven évvel ezelőtt újították fel.

2020. Szeptember 06. 10:39, vasárnap | PR

Neked való a kamionos állás, ha kalandra vágysz!

Ha unod az egyhelyben toporgást és szeretnél világot látni, akkor a kamionos állást neked találták ki! Összeszedtük a pro és kontra érveket, hogy segítsünk eldönteni, vajon jó választás lenne-e számodra is.