Városlista
2019. november 15, péntek - Albert, Lipót

Hírek

2019. November 08. 15:58, péntek | PR

Ötletek kis- és nagy lakások rendszerezéséhez

Ötletek kis- és nagy lakások rendszerezéséhez

Egy kisebb lakás okos berendezése mindig nagyobb kreativitást igényel, ám pár ötletes trükkel és helytakarékos, dekoratív polccal a rendszerezés már nem is jelent olyan nagy kihívást.

Nagy a kupleráj a lakásban? Örök a küzdelem a rendért, de valahogy sosem marad meg? Ennek oka könnyen lehet, hogy pusztán egy nagyon egyszerű dologban rejlik: nincs meg mindennek a helye!

Egy lakásban a rendetlenséget általában az ide-oda pakolt apró-cseprő dolgok adják. Egy levetett táska itt, egy kulcscsomó ott, egy pohár az asztalon, és egy lerúgott csizma a sarokban. Így kezdődik… Csírájában el lehet azonban fojtani a rendetlenség lehetőségét is, mégpedig azzal az egyszerű módszerrel, hogy mindennek kijelöljük a pontos helyét.

Tárolódobozok mindenhova!

Az egyik legegyszerűbb, ám legnagyszerűbb találmány, amiért a rendre törekvő háziasszonyok hálát adnak, az a rendszereződoboz – ám tulajdonképpen a célnak bármilyen, esztétikus, ideális méretű doboz megfelel. Minden olyan potenciális gócponthoz, ahol viszonylag gyakran halmozódnak fel a különféle kacatok, rakjuk rendszereződobozt és ügyeljünk rá, hogy innentől valóban minden kulcsot, zsebkendőt, tollat és papírfecnit a helyére rakjunk.Iratrendszerezés: éljen a függőleges!

Otthonunkban az egyik legnagyobb káoszt a lefűzésre váró számlák, hivatalos iratok, különböző dokumentumok adják. A titok itt a függőleges tárolásban rejlik! Nyissunk álló mappákat kategória szerint a főbb iratoknak, és tároljuk itt őket addig, amíg lefűzésre nem kerülnek. Így elkerülhetőek az író- vagy az étkezőasztalon tornyosuló irathalmok.
Letisztultság: csak az legyen kéznél, amit valóban gyakran használunk!

Az egyik legnagyobb hiba, amit elkövethetünk a pakolás, rendszerezés során, hogy túl sok dolgot hagyunk szem előtt. Nézzük át újra, hogy például az íróasztalon elől hagyott dolgokhoz mikor nyúltunk utoljára. Napokkal, hetekkel ezelőtt? Azok a tárgyak jó helyen lesznek a fiókban is! A kád széle sem kirakodóvásár. Csak azokat hagyjuk elől, amiket valóban minden nap használunk, a többi, ritkábban használt flakont nyugodtan tegyük fel a szekrény magasabb polcaira.

Keskeny, dekoratív polcok a tökéletes helykihasználásért

Használjuk bátran ki falfelületeinket is! Számos bájos, kedves, letisztult polc, vagy polcrendszer közül választhatunk, a keskenyebb kiviteltől egészen a masszív komplexumokig. A polcok is rengeteg apró-cseprő holmi elnyelésére alkalmasak, használjuk őket bátran!

Ezek érdekelhetnek még

2019. November 13. 13:22, szerda | PR

Negyedszer MagyarBrands díjas a Jánosik Kft.

Negyedszer nyerte el a MagyarBrands díjat a Jánosik és Társai Kft. - tájékoztatott Jánosik Lajos, a cég tulajdonosa.

2019. November 08. 15:56, péntek | PR

Felújítandó lakás - megéri megvenni?

Csúcson vannak a lakásárak, elsősorban a fővárosban. Sokan inkább használt lakást, akár romos házat vesznek, mivel nincs elegendő tőkéjük a piac legjobb ajánlataihoz. Mit érdemes átgondolni ilyen esetekben?

2019. November 08. 15:55, péntek | PR

Csillár: giccs vagy dizájnelem?

A csillárt lehet szeretni is meg nem is. Ám ma már sokféle lámpa tartozik a csillár kategóriába, a moderntől kezdve természetesen a klasszikus kristálycsillárokig, ezért sokféle otthont tehet stílusossá.

2019. November 08. 15:54, péntek | PR

Mert a szép redőny öltöztet!

Min múlik a redőny ára? A simogató őszt lassan napközben is felváltja a csípős hideg. Az ablakfelületek könnyebben kiengedik a meleget, ezért több hőfokot is a lakásban tarthatunk, ha redőnyt szerelünk fel.