Városlista
2021. szeptember 28, kedd - Vencel

Hírek

2021. Május 10. 09:24, hétfő | PR

Minden, amit az autóklíma töltésről tudni akartál

Minden, amit az autóklíma töltésről tudni akartál

Lassan indul a nyári szezon, de sokszor már májusban olyan meleg van, hogy bekapcsoljuk a kondit.

Az autóklíma töltés fontosságáról általában tudnak az autósok, de egy sor olyan további feladatról nem, amit szintén el kell végezni.

Fontos előre bocsátani, hogy ez olyan feladat, aminek inkább ne álljunk neki otthon. Az autóklíma töltést szakszervíztől érdemes csak megrendelni, mert komplex berendezésről van szó. Ugyanakkor számtalan olyan apróság van, amit érdemes tudni a kocsi klímaberendezésének karbantartásáról az autóklíma töltésen túl is.

Miért van szükség autóklíma töltésre?

Az autóklímákban működés közben gáz cirkulál. Ennek a hűtőközegnek évente nagyjából 20%-a elveszik normál működés közben is, amitől ugyan nem áll meg a klíma, de a hatásfoka nagyban lecsökken. Azért van szükség az autóklíma töltésére, hogy ezt a hűtőközeget utánpótolják, ami biztosítja a berendezés megfelelő működését.

Az autóklíma karbantartás lépései

A karbantartásnál az autóklíma töltése csak az egyik feladat. Nagyon fontos a rendszer teljes fertőtlenítése, a csövek tisztítása és a szűrő cseréje legalább évente egyszer. A pollenszűrő gondoskodik arról, hogy az utastérbe ne kerülhessen por, piszok vagy allergiát okozó pollen, de a szűrő időnként elrakódhat a kiszűrt részecskékkel, ezért cserére szorul. Ezen nem szabad spórolni, mert a szűrőben könnyen megtelepedhetnek baktériumok, amik veszélyeztetik az autóklíma biztonságos használatát.

A klímaberendezés csövezése nedves, meleg környezet, amiben bárhol megtapadhatnak nem kívánt mikroorganizmusok, ezért évente egyszer a teljes rendszert át kell fertőtleníteni és alaposan ki kell tisztítani. Mivel az autóklíma berendezés egyes részei csak nehezen elérhető helyeken vannak, mindenképpen kérjük szakember segítségét a tisztításhoz!

Az autóklíma nem csak nyáron kell

Sokan követik el azt a hibát, hogy csak a nyári nagy melegben kapcsolják be a klímaberendezést. Ez egyrészt árt a klímának, mert ha hosszú ideig nem használjuk, a csövek kiszáradnak és az illesztéseknél elrepedezhetnek a gumigyűrűk. Másrészt pedig a klíma a téli párás levegőben is jó hasznunkra lehet az utastér párátlanításával. Ez nem csak azért fontos, mert a párás ablaküveg növeli a balesetveszélyt, hanem azért is, mert a párás levegőben könnyebben álmosodunk el a hosszú úton, ami szintén veszélyes lehet.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 27. 11:25, hétfő | PR

Az idei Marketing Summit elegánsan helyezte fel a szakmát a felső polcra

Az 31. Marketing Summit szervezői a postcovid kesergés helyett 21-re húztak meglehetősen impozáns pakliból lapokat. Úgy tűnik, ezúttal is a merészeket illeti a siker és szerencse...

2021. Szeptember 24. 15:39, péntek | PR

Különleges helyen, különleges létesítményt épít a Jánosik és Társai Kft. Tokajban.

A hegy lábánál, egy elhagyott andezit bányánál építik meg a Turisztikai Attrakció épületét.

2021. Szeptember 17. 12:36, péntek | PR

Tovább drágulhatnak a ceglédi ingatlanárak