Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. Július 18. 13:43, kedd | Helyi

Lőrincz Tamás bronzérmes Lengyelországban

Lőrincz Tamás bronzérmes Lengyelországban

Hármas nemzetközi versenyt rendeznek a lengyel fővárosban, Varsóban, ahol Magyarország a bevethető versenyzők közül a legerősebbeket küldte szőnyegre a hétvége folyamán.

A pénteki versenynapon hét birkózó közül az olimpiai ezüstérmes Lőrincz Tamás, valamint az Eb-ezüstérmes Lám Bálint állhatott dobogóra, mindketten a harmadik helyen zártak.

Kötöttfogásban a Pytlasinski, szabadfogásban a Ziólkowski-emlékverseny, női birkózásban pedig a “Poland Open” nemzetközi versenynek ad otthont Varsó. A rangos eseményen természetesen a magyar csapat is képviselteti magát. A mieink közül heten már a pénteki napon szőnyegre léptek, közülük azonban csak ketten jutottak helyosztó mérkőzésig.

A kötöttfogású 75 kilogrammosok között Lőrincz Tamás kirgizt és törököt legyőzve a negyeddöntőbe jutott, ott azonban az orosz Európa-bajnok, Alekszander Csehirkin 5-1-s mérkőzésen megállította a ceglédiek kiválóságát. Szöcsi vigaszágra került, ahol előbb tussal kínait vert, majd a bronzcsatában az orosz világbajnok Csingiz Labazanovot 2-0 arányban múlta felül, ezzel harmadik lett.

A Nemzetközi Birkózó Szövetség (UWW) nyilvánosságra hozta, hogy tavalyi riói olimpia, a budapesti nem olimpiai súlycsoportok világbajnoksága, az idei kontinensviadalok, illetve sokak súlycsoportváltása után kik lesznek a kiemeltek az augusztus utolsó hetében zajló párizsi vb-n. A kategóriánként kijelölt négy kiválóság közül az első és a negyedik a felső, míg a második és a harmadik az alsó ágra kerülnek majd, így leghamarabb az elődöntőkben találkozhatnak.

Magyar szempontból örömteli, hogy minden szakágban van érintett klasszisunk. Kötöttfogásban a világ- és Európa-bajnok Korpási Bálint (71 kg) és az Eb-győztes Lőrincz Viktor (85 kg) az első kiemelt, tehát a felső ág elejére kerül, előbbi szerezte összesítésben is a legtöbb pontot, 93-at. Az idei Eb-3., 2009-es vb-győztes Kiss Balázst (98 kg) harmadiknak rangsorolták.

A nőknél az Eb-2. Németh Zsanett (75 kg), szabadfogásban az Eb-2. és -3. Ligeti Dániel (125 kg) egyaránt negyedik kiemelt, tehát az alsó ág legalsó versenyzője. A felsoroltak bízhatnak benne, hogy kedvező sorsolással vághatnak neki a csúcs felé vezető útnak a francia fővárosban.

forrás: birkozoszov.hu

#birkozáscegléd #lőrincztamás #lőrinczviktor #hajracegled

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció