Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2021. Április 02. 14:00, péntek | PR

Lezárás alatt is nyelvvizsgázhatsz, megmutatjuk, hogyan!

Lezárás alatt is nyelvvizsgázhatsz, megmutatjuk, hogyan!

A koronavírus miatti lezárások az élet sok területén okoznak nehézséget. Ha éppen most kellene nyelvvizsgáznod diplomához, álláskereséshez, külföldi felvételihez, akkor sincs veszve minden. Mutatjuk a megoldást!

Az élet nem áll meg, csak kicsit nehezedik, mióta a Covid miatti korlátozásokkal kell együtt élnünk. Próbáljuk folytatni az életünket, de most ki kell használni az új lehetőségeket és ügyes megoldásokat, hogy meg tudjuk valósítani, amit szeretnénk. Szerencsére a nyelvvizsga megszerzésére is létezik ilyen új megoldás, amiről bővebben az euroexam.org oldalon is olvashatsz, de összefoglaltuk a lényegét neked.

Mi az az online nyelvvizsga?

Az online nyelvvizsga lehetőség már egy éve elérhető néhány nyelvvizsgaközpont kínálatában. Van némi eltérés az egyes nyelvvizsga központok módszertana között. Mi az euroexam.org oldalon meghirdetett feltételeket soroljuk el, de alapvetően a többi központ is így működik.

A legfontosabb azt kiemelni, hogy az online nyelvvizsga teljesen egyenértékű a személyesen tett vizsgával. A kiadott nyelvvizsga bizonyítványban nem szerepel, hogy milyen formában történt a vizsga, csak az elért eredmény. Az egyetlen különbség, hogy nem kell beutaznod a vizsgaközpontba, hanem az otthonod kényelméből és biztonságából tudsz vizsgázni.

Az online nyelvvizsga esetében is van szóbeli és írásbeli rész, csak a technikai lebonyolítás más, mint a hagyományos vizsga esetében.

Hogyan zajlik az online nyelvvizsga?

Két eszközre van szükséged az online nyelvvizsgához: egy számítógépre, vagy laptopra stabil internet kapcsolattal és egy mobiltelefonra. A gépen végzed a vizsgát, míg a mobiltelefon a digitális teremőr, amin keresztül a vizsgát felügyelők győződnek meg róla, hogy minden rendben zajlik és nem megengedett segédeszközt nem veszel igénybe a vizsgához.

Az írásbeli vizsga pont olyan feladatokkal zajlik, mint az élő vizsga. Lehetnek feleletválasztós feladatok, nyelvi tesztek, kiegészítendő feladatok attól függően, hogy milyen nyelvvizsgát választottál. A fogalmazási részt ebben az esetben gépelned kell, ezért érdemes lehet ezt kicsit gyakorolni, hogy megfelelő sebességgel tudj írni.

A szóbeli vizsga egy videókonferencia jellegű felületen történik, ahol a vizsgáztatóval és, amennyiben van, a vizsgázó társaddal egyidejűleg tudsz beszélgetni. Ez a felület az online nyelvvizsga felületen belül érhető el, nem külső szoftvert használ a rendszer.

Az online nyelvvizsga további előnye, hogy hamarabb kapsz róla eredményt, mivel minden digitálisan zajlik, így a rendszer a feladatlapok nagyrészét automatikusan tudja javítani.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 20. 09:18, szombat | PR

Itt nézz körül, ha minőségi kanapéra vágysz

Időtálló darabokat találunk a hazai bútor forgalmazónál.

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 05. 09:30, péntek | PR

Az iroda szerepe és a hibrid munkavégzés növekvő népszerűsége

A munka világának és a munkavégzés formáinak átalakulásával az ehhez kötődő többi körülmény is változni látszik.