Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2012. Augusztus 10. 12:18, péntek | Helyi
Forrás: infoCegléd

Köszönjük Tomi!

Köszönjük Tomi!

Lőrincz Tamás olimpiai ezüstérmes birkózónk hazaérkezett.

Csütörtök este a Szabadság téren több százfős tömeg köszöntötte a Londonból hazaérkező olimpiai ezüstérmes Lőrincz Tamást, akit már a repülőtéren is világsztárhoz méltó fogadtatásban részesítettek.

A Tamást kísérő ünnepi autókonvoj este 8 óra körül gördült be a Szabadság tér elé, ahol már izgatott tömeg várta a ceglédi sportolót, akit a kötelező „pezsgőfürdőt” követően sporttársak és barátok vittek a vállukon a Kossuth szobor előtt felállított emelvényig. Villogtak a vakuk és megállás nélkül skandált a tömeg: „szép volt Tomi!” Igazán felemelő pillanatok voltak ezek.


Lőrincz Tamás augusztus 7-i döntője után még arról cikkeztek, hogy Tamás nem tud egyértelműen örülni ezüstérmének. Nos, reméljük tegnap este sikerült minden kételyt eloszlatnunk, és most már ő is legalább olyan büszke magára, mint, amennyire mi vagyunk rá!

Elsőként Földi László polgármester köszöntötte városunk büszkeségét, akinek megköszönte azt a példamutatást és kitartást, amivel nagyszerű sikerét elérte, majd az emelvényre hívta Tamás szüleit, akiknek személyesen fejezte ki háláját fiuk nagyszerű neveltetése és támogatása iránt. Ezt követően a polgármester bejelentette, hogy a közelgő Kossuth napok alkalmával Ungvári Miklóst és Lőrincz Tamást Cegléd város díszpolgárává avatja.

A szót Horváth József, a CVSE elnöke vette át, aki megköszönte Tamásnak mindazt az örömöt és büszkeséget, amit sikerével okozott mindannyiunknak. A szövetség elnöke bejelentette továbbá, hogy a CVSE hamarosan az egyesület legnagyobb elismerését, a Reznák János aranygyűrűt fogja átadni az olimpiai ezüstérmes sportolónak.

A köszöntésen ott volt Tamás edzője, Pap Ferenc is, aki büszkén állt tanítványa mellett. Tamást a Ceglédi Birkózó Szakosztály nevében egy hatalmas olimpiai tortával köszöntötték.

Tamás meghatódva vette át a mikrofont, hogy néhány szóval megköszönje ezt a fantasztikus fogadtatást, valamint mindazoknak a segítségét, támogatását, akik mindvégig szurkoltak érte és hittek benne.

Az ünnepelt sportolót az élménybeszámolók és az elismerő kézfogások után a magyar himnusszal köszöntöttek.

fotó: Kisfaludi István

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 22:45, kedd | Helyi

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására