Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. December 06. 15:55, péntek | Helyi
Forrás: infoCegléd/pestmegye

Kitüntették a megye legjobbjait

Kitüntették a megye legjobbjait

A Megyenap és a Sportkarácsony alkalmából köszöntötték Pest megye kiválóságait.

Pest-Pilis-Solt vármegye 353 évvel ezelőtt, 1659. december 4-én jött létre. Pest Megye Közgyűlése 1999-ben ezt az évfordulót Megyenappá nyilvánította, mely alkalomból évente ünnepi közgyűlés tart, ahol átadásra kerülnek a megyei kitüntető díjak, elismerve a közművelődés, a tudomány és a kultúra, a közoktatás és az építészet, az egészségügy és a környezetvédelem, valamint a közbiztonság és a társadalmi összetartozás érdekében tett erőfeszítéseket.

Idén december 6-án köszöntötte a közgyűlés mindazokat, akik a hivatásukban, vagy a mindennapokban képesek voltak a példamutató tettekre, az átlagon felüli teljesítményekre.

Az ünnepségen részt vett és beszédet mondott Pogácsás Tibor országgyűlési képviselő, Monor város polgármestere, és dr. Szűcs Lajos, Pest Megye Közgyűlésének elnöke; a díjátadásban közreműködött, Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke, a Miniszterelnök sportügyekért felelős tanácsadója.

A Megyenap Pest megye egyik legfontosabb eseménye – a közösség ünnepe, amikor az ország legnépesebb megyéjéből, a 187 városból és településről százak érkeznek a Megyeházára.

dr. Szűcs Lajos, Pest megye elnöke az ünnepi beszédében úgy fogalmazott, hogy „Szerencsések vagyunk – mert van miből meríteni. A 187 város és község, az itt élő 1,3 millió ember eredménye, teljesítménye és példamutató helytállása sokféleképpen gyarapítják a közösségünket. Szerteágazóak, mint a megyében élő nemzetiségek és családok évszázados gyökerei – hiszen éppen azért, mert ezek a gyökerek itt élnek velünk és itt élnek bennünk. A szívünkben és a nyelvünkben, a szokásainkban és a döntéseinkben. Benne élnek a makacs kitartásban, az alkotó erőben, a vállalkozásokban és abban az elszánt kitartásban, amivel egymás kezét fogjuk, ha jön a baj. Ezek a gyökerek néha csak vékonyka hajszálak. És mégis, ezek a szálak, ha összekapcsolódnak, akkor megtörik a sziklát, és megtartják az égbe nyúló ágakat, törzseket, amivel a napvilág felé igyekszünk; képesek még a lehetetlenre, egészen addig, amíg a gyökerek és az ágak egészségesek, és egymásból – és egymásért – léteznek.”

A rendezvénynek idén is több ceglédi illetékességű díjazottja volt. A Megyenap keretén belül Dr. Kürti Györgyöt, a Kossuth Lajos Gimnázium nyugalmazott igazgatóját PEST MEGYE DÍSZPOLGÁRA címmel tüntették ki.

Az ünnepség sportkarácsonyi részében kiosztották az Év Sportolója Díjakat. Az Év Legjobb Pest Megyei Sportolója címen a ceglédi Lőrincz testvérpár osztozhatott. Lőrincz Tamás és Lőrinc Viktor felnőtt férfi kategóriában vihették haza a legjobbnak járó elismerést.

Az ünnepség végén állófogadással várták a megjelent vendégeket.

fotó: pestmegye.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció