Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. December 10. 14:09, hétfő | Helyi
Forrás: infoCegléd

Az év legjobbjai

Az év legjobbjai

A Megyenap és a Sportkarácsony alkalmából köszöntötték Pest megye kiválóságait.

Pest-Pilis-Solt vármegye 353 évvel ezelőtt, 1659. december 4-én jött létre. Pest Megye Közgyűlése 1999-ben ezt az évfordulót Megyenappá nyilvánította, mely alkalomból évente ünnepi közgyűlés tart, amikor átadásra kerülnek a megyei kitüntető díjak, elismerve a közművelődés, a tudomány és a kultúra, a közoktatás és az építészet, az egészségügy és a környezetvédelem, valamint a közbiztonság és a társadalmi összetartozás érdekében tett erőfeszítéseket.

Idén december 7-én köszöntötte a közgyűlés mindazokat, akik a hivatásukban, vagy a mindennapokban képesek voltak a példamutató tettekre, az átlagon felüli teljesítményekre. Az idei év különleges, mert idén az ünnepség része volt a Pest megyei Sportkarácsony is, a megyek amatőr és professzionális sportolóinak találkozója.

Az ünnepi közgyűlés elnökségében részt vett dr. Simicskó István, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) sportért felelős államtitkára, dr. Szűcs Lajos, Pest Megye Közgyűlésének elnöke, Szabó István és Wentzel Ferenc Pest Megye Közgyűlésének alelnöke, Balogh Gábor sportügyekért felelős miniszterelnöki tanácsadó, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke valamint dr. Szép Tibor, Pest Megye főjegyzője.

A rendezvénynek idén is több ceglédi illetékességű díjazottja is volt. A Megyenap keretén belül Soltészné Lédeczi Judit Pest Megyéért Emlékérmet vehetett át.

Az ünnepségen, a londoni olimpián és paralimpián érmes, valamint pontszerző Pest megyei sportolókat, köztük Czigány Dórát, Lőrincz Tamást, és Ungvári Miklóst is köszöntötte a közgyűlés.

A megye legjobb sportolói között köszöntötték Lőrincz Viktort, aki Férfi Felnőtt Korosztály II. díjában részesült. Lőrincz Tamás és Lőrincz Viktor helyett az elismerést edzőjük, Pap Ferenc vette át.



Sportszervezetek közül elismerésben részesült még a Ceglédi Elefántkölykök Kosárlabda Club csapata, akik az Utánpótlás Korosztályú Csapat II. díját vehették át. Az elismerést a csapat nevében Filipowicz Dóra játékos és Újhelyi Gábor edző vették át.

Az ünnepség végén állófogadással várták a megjelent vendégeket.

fotó: Tánczos Tibor

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció