Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2021. Szeptember 10. 16:47, péntek | PR

Alap- és csúcskategóriás kompresszorok egy helyről

Alap- és csúcskategóriás kompresszorok egy helyről

A kompresszorok egy feladatra specializált, viszonylag egyszerű felépítésű készülékek. Kínálatuk és alkalmazási területeik ugyanakkor meglehetősen sokrétűek.

Ma már könnyedén beszerezhetjük ezeket a berendezéseket, legyen szó bármilyen igényről.

A kompresszorok múltja és jelene

A kompresszorok, avagy – hagyományosabb elnevezésükben – gázsűrítők tekintélyes múlttal rendelkeznek. Korai elődjük már századokkal ezelőtt megalkotásra került. Azóta persze a fejlődés rohamtempóban gyorsult. A 20. század hozta el a legnagyobb áttöréseket, nagyrészt az olasz gyártó FIAC-nak köszönhetően. Innovatív megoldásaiknak köszönhetően elkezdtek kialakulni a ma is kapható kompresszorok közvetlen elődei, a gyártó pedig a mai napig is aktív.

Az idők során a kompresszorok működtetéséhez számos elvet alkalmaztak. Egyesek ezek közül kikopóban vannak, mint pl. az axiális vagy csúszólapátos modellek. Mára világos, hogy a piacon két típusú kompresszor volt képes igazán megvetni a lábát: a dugattyús- illetve a csavarkompresszorok. Ezek a berendezések feladatukban egyeznek, ugyanakkor alkalmazási területeikben, teljesítményükben és az alkalmazott működési elvükben nagyban eltérnek. Melyek a legfontosabb információk és hol szerezhetjük be a készülékeket?

Házi barkács vagy ipari célok?

Ha olyan kompresszorokra specializálódott cégek weboldalát böngésszük, mint a BTK Kft. honlapja, láthatjuk, hogy a kompresszorok kínálata kifejezetten széles. Igaz ez akkor is, ha már csak az említett két modell maradt felszínen. De miben is tér el a két modell és miért épp ezek tudták megvetni lábukat a kínálatban. A válasz mindkét esetben sajátosan az adott kompresszorra illik, hiszen egészen más alkalmazási területekről és igényekről beszélünk.

A dugattyús kompresszorok elsősorban hobbi- és barkács célokat szolgálnak, leginkább ház körüli, legfeljebb kisipari munkákra alkalmasak. Olajmentes változataikat a fogászatban és a kozmetikában is használják. Teljesítmény szempontjából ezek gyengébb berendezések, ám áruk és karbantartásuk kifejezetten olcsó. A csavarkompresszorok ipari célokat szolgálnak. Habár áruk és esetleges szervizköltségük magasabb, folyamatos nagy teljesítményre képesek.

Minden eszközt egy helyről

A BTK Kft. említett honlapja is jól mutatja, hogy ha megfelelő forrásból szeretnénk kompresszort vásárolni, forduljunk a szakértőkhöz. Ipari felhasználási célok esetén ez alapvetés, ugyanakkor „egyszerű” hobbi felhasználóként is érdemes a minőséget keresnünk. Egy hozzáértő, megfelelő múlttal és szakértelemmel rendelkező forgalmazó nem csak a készülék kiválasztásában, de a használat során is segítségünkre lehet.

Ez elsősorban a szerviztámogatásra vonatkozik. Bár a kompresszorok meglehetősen egyszerű és strapabíró készülékek, időszakos karbantartásuk elengedhetetlen. Ebben lehet komoly segítség egy adott forgalmazó, aki a saját jól képzett szakembereivel végezteti el ezt a munkát, nekünk csak a megszervezéssel lehet dolgunk. Ugyanez igaz lehet az eseti szervizmunkákra is, ha gyors és szakszerű segítségre van szükségünk. A megbízható forrás hosszútávú működést és állagmegóvást garantál.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 20. 09:18, szombat | PR

Itt nézz körül, ha minőségi kanapéra vágysz

Időtálló darabokat találunk a hazai bútor forgalmazónál.

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 05. 09:30, péntek | PR

Az iroda szerepe és a hibrid munkavégzés növekvő népszerűsége

A munka világának és a munkavégzés formáinak átalakulásával az ehhez kötődő többi körülmény is változni látszik.