Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Szeptember 16. 17:48, hétfő | Helyi sport
Forrás: mti

A Lőrincz fivérek örülnek a változásnak

A Lőrincz fivérek örülnek a változásnak

A magyar csapat valamennyi tagja, így a legfőbb éremesélyesek is jó hangulatban és komoly várakozásokkal készülnek a hétfőn kezdődő budapesti birkózó-világbajnokságra, amelyen az új szabályok nekik kedveznek.

"Kifejezetten jó kedvem van mostanában, úgy érzem, a csapattal mindent megtettünk a sikeres szereplésért, s ugyan nem akarok nagy ígéreteket tenni, de nagyon magabiztosan várjuk a versenyt" - mondta az olimpiai ezüstérmes, Európa-bajnok Lőrincz Tamás, aki egyértelműen a hazai válogatott legnagyobb favoritja.

A vb utolsó napján, vasárnap szőnyegre lépő ceglédi sportoló már a márciusi Európa-bajnokságon is nagyon örült a megváltozott bírói felfogásnak, amely segítette a támadószellemű birkózást, az azóta bevezetett új szabályok pedig kifejezetten tetszenek neki.

"Nekem ez nagyon jól jött, s úgy látom, hogy a meccsek sokkal élvezetesebbek mint korábban. Óriási iramot kell menni, éppen ezért egy-egy versenyző szinte összeesik a fáradtságtól a meccs végére" - mondta Lőrincz a kétszer három

A mérkőzésvezetők feladata, hogy büntessék a passzivitást, így viszonylag gyorsan jönnek az intések, és a leléptetések sem ritkák. Változott némileg a pontozás is, a levitelért egy helyett már két pontot osztanak, s hét szerzett pont után véget ér a csata.

"Nagyon gyorsan le lehet zárni egy meccset, ami külön motiváció. A versenyző korábban, ha az első menetben három pontért dobott, visszavett, mert akkor is jött a következő, ha csinált még egy-két akciót" - magyarázta Lőrincz, aki Eb-győzelme után a nyári versenyeken is sorra nyerte meccseit.

Dicsérte a szabályváltozásokat testvére, Viktor is, aki a felkészülésnek még úgy vágott neki, hogy Bácsi Péter indul majd 84 kg-ban, ám nyáron legyőzte az azóta megsérült legnagyobb hazai riválisát, s helyet követelt magának a csapatban.

"Nagyon fekszik nekem az új rendszer, ez például a lengyelországi nemzetközi versenyen is kijött, amelyen nagyon erős mezőnyben tudtam nyerni" - nyilatkozta Lőrincz Viktor. "Nagyon várom már a versenyt, egyértelműen az éremszerzés a célom."

A Papp László Sportarénában hétfőn a szabadfogásúak 55, 66 és 96 kg-os kategóriájának küzdelmeivel kezdődik a vb, melyen Ligeti kedden, Hatos szerdán birkózik, a nők szerdán, a kötöttfogásúak pedig először pénteken lesznek érdekeltek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 12:02, kedd | Helyi sport

Bajnoki elődöntős a Ceglédi KE

2024. Április 16. 11:46, kedd | Helyi sport

Döntetlen a Tata ellen

2024. Április 02. 16:50, kedd | Helyi sport

Győzelem a playout-ban

2024. Március 18. 11:29, hétfő | Helyi sport

Két verseny, két bronzérem