Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2015. Augusztus 19. 10:42, szerda | Helyi sport
Forrás: Magyar Birkózó Szövetség

A horgászbotok pihennek, Szöcsi nagyvadra les

A horgászbotok pihennek, Szöcsi nagyvadra les

A nagy zsákmányért irány Vegas!

Vagyis: az olimpiai ezüstérmes, háromszoros Európa-bajnok, világbajnoki harmadik helyezett klasszis addig nem él kedvenc időtöltésének, a horgászatnak, amíg Las Vegas-ban nem ejti el a „nagy zsákmányt”, azaz nem szerzi meg az olimpiai részvétel jogát. Kicsit komplikált az ügy, mert Lőrincz Tamásnak a 66 kilós olimpiai súlycsoportban kell bizonyítania.

Lefogyni, de nem elfogyni – ez most Tomi jelszava, és a sportág kivételes klasszisa nem adja alább az éremnél, és ugye, a világbajnoki arany még hiányzik a gyűjteményéből. Tavaly, a taskenti bronzmeccsen a német Stäbler nem tudta útját állni a ceglédiek kitűnőségének. Idén még 71 kilóban – biztos, ami biztos – azért győzött Isztambulban és Varsóban is, és óvatosan derűlátó, ugyanakkor imponálóan magabiztos. Nincs ebben semmi ellentmondás, Las Vegas-ban minden további felmerülő kérdésre választ kapunk.

Struhács György Lőrincz Tamásról:
„Őt aztán tényleg nem kell külön bemutatni, tavaly világbajnoki bronzérmet szerzett, és az idén is remekül szerepelt, igaz 71 kilóban, a nemzetközi versenyeken. Nem lehet kérdés az éremszerzés, és az olimpiai kvóta, de van egy kulcsfontosságú mozzanat, ez pedig a fogyás. Ha jól sikerül, és a regenerálódás is rendben lesz, no és a sérülés is elkerüli Tomit, akkor mindenképpen éremesélyes a világbajnokságon. „Csak” középerős sorsolást kívánok neki, nem olyat, mint Taskentben, ahol minden nagy ellenfél az ő ágán volt. Las Vegas-ban remélhetőleg másképpen alakulnak a dolgok. Tomi nyerni akar, és csak nagyon kevés ember lehet rá veszélyes.”

A súlycsoportról
Erőteljes jelzést adott a világbajnoki címvédő szerb Davor Stefanek, Bukarestben visszatért, legyőzte az idei Ázsia-bajnokot, a 2013-as világbajnokot, a koreai Han Szo Ryu-t. Szembe jöhet még az Európa-játékok aranyérmese, az orosz Artyom Szurkov, és az a német Frank Stäbler, aki megnyerte a Pytlasinski-t, valamint akit Lőrincz megvert Taskentben a bronzcsatában. Azért ne feledkezzünk meg az iráni olimpia és világbajnok (igaz, még 60 kilóban nyerte a két aranyérmet) Noruziról sem, és az örmény Harutunyanról, aki Bakuban egy hajszállal maradt le az aranyéremről.

Fotó: Hartyányi Norbert (infoCegléd fotóarchívum)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 12:02, kedd | Helyi sport

Bajnoki elődöntős a Ceglédi KE

2024. Április 16. 11:46, kedd | Helyi sport

Döntetlen a Tata ellen

2024. Április 02. 16:50, kedd | Helyi sport

Győzelem a playout-ban

2024. Március 18. 11:29, hétfő | Helyi sport

Két verseny, két bronzérem