Városlista
2024. június 2, vasárnap - Anita, Kármen

Blog | Bau-Trans Fürdőszobaszalon

2012. Június 19. 11:54, kedd

Egy kis felújítás...

Egy kis felújítás...

Egy ismerősöm panaszkodott a minap, hogy lakásfelújítás előtt áll, új burkolatot szeretne a fürdőszobába és a konyhába, de nem tudja, hogy fogjon hozzá.

Mitől függ, hogy tényleg olyan lesz, mint amilyet elképzelt, amilyet szeretne?

Amikor építkezésre, vagy felújításra adjuk a fejünket, elképzeljük, hogy milyen lesz a nappali, vagy a terasz, esetleg a fürdőszoba. Látjuk, ahogyan a mosdókagyló fehér színét mennyire kiemeli a burkolat egysége, és szinte már érezzük azt a nyugalmat, amit a jól és pontosan elvégzett munka öröme okoz.

Nincs olyan ember, aki arra vágyna egy készülő burkolat kapcsán, hogy az idő előtt tönkre menjen, vagy esztétikailag kifogásolható, műszakilag akár minősíthetetlen legyen.

Pedig sajnos az esetek nagyon nagy részében, már a munkák végzésekor, vagy közvetlenül utána az álom rémálommá válhat.

(Rádöbbenünk, hogy a burkolat felválik a felületről, nem tapad eléggé, a lerakása nem esztétikus, vagy a fugázóanyag színe nem olyan, mint amilyet elképzeltünk, a nem kívánt leázásokról már nem is beszélve.)

Ezek a felvázolt problémák mindannyiunk életét megkeseríthetik, és nagyon sok esetben meg is keserítik.

Nézzük meg, hogy milyen szempontokat kell figyelembe venni, mielőtt elkezdődik a kivitelezés:

1. A megkívánt végeredmény elérése érdekében az egyik legfontosabb lépés a jó szakemberválasztás.

2. Mindezek mellett nagyon fontos a segédanyagok szerepe. Talán a legfontosabb.

Most inkább az utóbbiról szeretnék Önnek mesélni... Azt tapasztalom, hogy egy burkolási munka kapcsán a megrendelő, vagy építtető fejében a burkolat ára és esetleg a munkavégzés költsége jelenik meg. Kevesen vannak azok, akik kalkulálnak a burkolási segédanyagok költségeivel, mert ezek nem látszanak, nem látványosak, így nincs is rajtuk figyelem.

Pedig ezek nélkül nem lehet megfelelő burkolatot készíteni, ezek azok az anyagok, melyek nagymértékben meghatározzák a burkolat időtállóságát, élettartamát. Persze a ragasztó az csak ragasztó, az a dolga, hogy ragasszon.

De miből áll ez a fajta segédanyag?!

A termékek előállításához nagy mennyiségben homokot, különböző minőségű cementet, valamint a végtermék minőségét alapvetően meghatározó költséges műgyantákat használnak.

Ön szerint mi történik akkor, ha a gyártás során a zsákba nem kerül bele a megfelelő mennyiségű homok, vagy cement? – Olcsóbb lesz.

És mi történik akkor, ha a többi alkotóelemhez képest drága gyantatartalmat nem tesszük bele a termékbe? Igen, a termék ekkor is olcsóbb lesz, bár ez nagymértékben már a minőség rovására megy.

Ne essen abba a hibákba, hogy a minőséget egyetlen egy dolognak rendeli alá, az árnak.

A vásárlás előtt minden esetben tájékozódjanak a segédanyag minőségét, illetve ár/érték arányát illetően, mert sokkal egyszerűbb és olcsóbb megelőzni a bajt, mint orvosolni azt.

Az ilyen típusú termékvásárlás egy hosszú távú befektetés, ami úgy térül meg, hogy az elkészült burkolatot olyan minőségben és élettartamban használja, ahogyan azt eltervezte. El kell döntenie, hogy megéri-e egy nagyobb ráfordítással előállított magas minőségű terméket beszereznie és beépíttetni, vagy érdemes ezeken az anyagokon spórolni.

„Sokszor az olcsóbb a drágább!”

Érdemes a minőséget és az árat figyelembe véve burkolóanyagot, és segédanyagot választani. Hosszútávon a minőség megtérül.

Az ismerősömnek is azt ajánlottam, hogy a lehetőségeihez mérten, a lehető legjobb tulajdonságú, és az Ő igényeinek legjobban megfelelő anyagot válasszon.

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2015. Július 14. 16:56, kedd | Bau-Trans Fürdőszobaszalon

Kicsi, de hangulatos

7 tipp kis fürdőszobákhoz

2014. Október 13. 16:53, hétfő | Bau-Trans Fürdőszobaszalon

Gondolta volna, hogy a Feng Shui szerint fürdőszobánk hatással lehet anyagi helyzetünkre?

A feng-shui szó szerinti fordítása azt jelenti: „szél és víz”. A fürdőszoba az a hely, amiről mindenkinek a víz jut az eszébe.

2014. Szeptember 24. 16:17, szerda | Bau-Trans Fürdőszobaszalon

Színes, elegáns, természetes vagy exkluzív?

Segítünk néhány ötlettel