Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Blog | La Toscana Bisztró

2015. Február 26. 15:41, csütörtök

Főző-show Szabolccsal és Istvánnal

Főző-show Szabolccsal és Istvánnal

HelloHal est most először a La Toscana Bisztróban!

Március 11-én HelloHal est most először a La Toscana Bisztróban!

6 fogás, borok, welcome drink és főző-show Szabolccsal és Istvánnal!

Az az igazság, hogy nem igazán szokásom a konyhámba mást beengedni, hiszen, ami onnan kimegy az onnantól kezdve már az én felelősségem. Ez esetben viszont kivételt teszek, már csak azért is, mert az ételek nagy részét mi magunk fogjuk elkészíteni.

A menüt is közösen találtuk ki Szabolccsal, és azt gondolom, hogy sikerült egy igazán komplett menüt összeállítani.

Szeretnénk, ha ez a vacsora sem a rohanásról szólna. Azt gondolom, hogy mind a hat fogás megérdemli, hogy időt szánjunk rá. A vacsora fogásai, a menü megtekinthető az est plakátján is. Nem is sorolnám fel most mindet, amit viszont mindenképpen kiemelnék belőle az első meleg előétel, ami ezúttal nem egy szokványos, többször átdolgozott étel, hanem egy téli idényzöldségekből összeállított nagyon izgalmas kompozíció egy pici csavarral.

A másik, amire felhívnám a figyelmet az a főétel, ami talán már egy kicsit kockázatosabb, de véleményem szerint, akik szeretik a közel-keleti, vagy inkább észak-afrikai konyhát, azoknak biztosan ízleni fog. Meg az a tapasztalatom, hogy, aki egy ilyen vacsorára eljön, az azért szeret változatosan étkezni, szeretik az új dolgokat.

A desszertnél még tovább feszegetjük majd a határokat. Egy merészet gondolva egy különleges halzselés túrótortával zárjuk majd a vacsorát.

Az eddigi halestektől eltérően ez alkalommal Szabolccsal közösen fogjuk majd vezetni az estét. A résztvevő közönség pedig ezáltal még több apró konyhai trükkel, praktikával gazdagodhat majd felszolgált ételekkel elkészítésével kapcsolatban.

A HelloHal vacsora mellett természetesen folyamatosan mennek a Toscana hal vacsorái is, ahol viszont kifejezetten sósvízi, tengeri halak kerülnek a tányérokra.

A Toscana következő tematikus estje március 19-én egy japán est lesz majd, ami nem a shushi-ról, sashimi-ről, és a maki-ról fog szólni, hanem inkább a meleg japán ételekre helyezi majd a hangsúlyt.

Az estre még lehet asztalt foglalni a helyszínen, vagy csatlakozzatok a
facebook eseményhez!


La Toscana Bisztró

Cegléd, Kossuth tér 8.
www.latoscanabisztro.hu

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2017. Június 01. 12:23, csütörtök | La Toscana Bisztró

Végre itt a TERASZezon!

A La Toscana Bisztróban is megnyitottuk a tavaszi terasz szezont.

2017. Május 17. 14:32, szerda | La Toscana Bisztró

Elzászi est Toscana-ban

Pityu újabb tematikus estje

2017. Április 21. 11:02, péntek | La Toscana Bisztró

Kici kínai est a Tosi-ban

Újabb távol-keleti ízek kerültek terítékre a La Toscana Bisztróban