Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2020. December 30. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: mti

Zaklatta szomszédait, majd felgyújtotta autójukat

Zaklatta szomszédait, majd felgyújtotta autójukat

Letartóztatott a Veszprémi Járásbíróság egy csopaki férfit, aki a gyanú szerint évek óta zaklatta szomszédait, szombaton pedig felgyújtotta az autójukat.

A kényszerintézkedést rongálás, zaklatás és magánlaksértés miatt indítványozta az ügyészség - írta a Veszprém Megyei Főügyészség helyettes vezetője, Sárosi Dóra az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében.

A gyanú szerint a férfi szombaton egy nagyobb kő-, illetve betondarabbal betörte szomszédja autójának szélvédőjét és ablakait, majd a jármű belsejét meggyújtotta. A sértett meghallotta a zajt és egy poroltóval időben el tudta oltani a tüzet, de a megrongált autóban milliós kár keletkezett.

A főügyészhelyettes közölte: az őrizetbe vett 34 éves férfi már évek óta zaklatta, késő este telefonon hívogatta szomzédait, idén decemberben pedig - kezében egy pengével - a szomszéd férfit azzal fenyegette meg, hogy megöli. Ezt a fenyegetést karácsony első napján megismételte.

Olyan eset is előfordult, hogy a férfi éjszaka átmászott szomszédai kertjébe, lekapcsolta a villanyt, és így a sértettek lakása fűtés nélkül maradt.

A Veszprémi Járási Ügyészség a bűnismétlés veszélye miatt indítványozta a férfi letartóztatását, amelyet a bíróság egy hónapra elrendelt.

A végzés nem végleges.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni