Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2012. December 13. 11:23, csütörtök | Helyi
Forrás: infoCegléd

Vonaton kényszerítették mobiltelefonja átadására

Vonaton kényszerítették mobiltelefonja átadására

Az elmúlt hét bűnügyi szempontból átlagosnak volt, elfogás terén eredményesnek mondható.

A megemelkedett kerékpárlopások miatt tett intézkedések hatására elmondható, hogy számuk jelentősen lecsökkent az elmúlt hetekhez képest.

A 2012.12.09. napján az esti órákban a Budapest-nyugati pályaudvar és Szeged között közlekedő IC vonaton történt, hogy egy férfi az albertirsai útszakasznál megfenyegetett egy ceglédi lakost azzal, hogy ha nem adja oda a mobiltelefonját, akkor megveri. A fenyegetés hatására a sértett a telefont átadta. Az elkövető a megszerzett mobiltelefonnal bezárkózott a szerelvény másik kocsijának mellékhelyiségébe. Amikor a szolgálatban lévő jegyvizsgáló az ajtót kinyitotta, nevezett férfi a megálló vonatról a felhívás ellenére leugrott, és elmenekült. A sértett, ill. a szolgálatban lévő vasútőrök utána mentek, a vasútőrök közül az egyiket megrúgta, sérülés nem keletkezett. Elfogása ezután megtörtént, őrizetbe vételét követően a Ceglédi Városi Bíróság előzetes letartóztatásba helyezte.

2012.12.04-én 22.00 és 23.00 óra közötti időben egy albertirsai lakos nő ablakbetöréssel bement egy családi házba Albertirsán. Megalapozott a gyanú arra, hogy a házban kutatást végzett, majd ezt követően eltulajdonított egy 65.000.-Ft értékű festményt, majd a helyszínről távozott. Az elkövetőt a cselekmény helyszínétől néhány háznyira rendőri intézkedés alá vonták. Nevezettel szemben hat különböző vagyon elleni bűncselekmény elkövetése miatt folyik büntetőeljárás, ezért a Ceglédi Városi Bíróság előzetes letartóztatásba helyezte.

A tegnapi veszélyes anyagot szállító jármű balesetével kapcsolatban az alábbiakat tudom elmondani. Tegnap délelőtt a Cegléd, Pesti dűlőben található dinnyéshalmi vasúti átjáróban történt egy közlekedési baleset, amikor a Cegléd felől Kecskemét irányába közlekedő IC vonat elé feltehetően szabálytalanul, a tilos jelzés ellenére kihajtott egy izotópos sugárzó anyagot szállító teherautó vezetője, minek következtében ütközés történt. A baleset során a tehergépkocsiból a vezetője és az utasa is kirepült, a mentők a Toldy Ferenc Kórházba szállították őket. A helyszínen megállapították, hogy a sugárzó anyagot tartalmazó kapszula is kirepült a járműből, és részben megsérült. A lakosság kitelepítése megkezdődött. A mozdonyban anyagi kár keletkezett, személyi sérülés a vonaton nem történt. A Katasztrófavédelem helyszíni vezetője tájékoztatása szerint a helysínen és a vonatszerelvényen nem volt mérhető izotópos gammasugárzás, ezért az IC Nyársapát irányába tovább tudott haladni. A helyszínen 16.20 órakor megismételt kontrollmérés eredménye ismét negatív lett sugárzás tekintetében, ezért a Ceglédi Rendőrkapitányság vezetője a terület zárását feloldotta. Az izotópot tartalmazó részben sérült kapszulát a helyszínről elszállították.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció