Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2019. November 09. 16:45, szombat | Külföld
Forrás: mti

Vita alakulhat ki a migrációs politikáról az Európai Bizottságban

Vita alakulhat ki a migrációs politikáról az Európai Bizottságban

Vitára számít a Migrációkutató Intézet vezető kutatója az új összetételű Európai Bizottságban (EB) a migrációs politikáról, mert az több politikai irányzathoz tartozó biztos feladatköre is.

Vargha Márk szombaton az M1 csatornán úgy vélekedett, hogy a biztosoknak emiatt először az Európai Bizottságban kell megvitatniuk a lehetőségeket, és csak utána kerülhet a javaslatuk az Európai Tanács elé.

Az Európai Bizottság megválasztott elnöke, Ursula von der Leyen által tervezett, újfajta migrációs politikával kapcsolatban azt mondta: elképzelhető, hogy aki nem akar migránsokat befogadni, az például rendőri egységek frontországba küldésével vagy bizonyos mechanizmus alapján történő plusz befizetéssel is hozzájárulhat a migráció kezeléséhez.

Az EU-török paktum megújításával kapcsolatban arról beszélt, hogy egyik félnek sem érdeke felrúgni a megállapodást, mert a Törökország és az EU magországai közötti kereskedelem volumenének nagysága miatt egyik fél sem vállalhat ekkora kockázatot.

A paktum megújítása technikai ok miatt késik, nem áll mögötte valós politikai szándék - vélekedett Vargha Márk.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.