Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2012. Január 31. 13:16, kedd | Helyi
Forrás: infoCegléd

Vissza az alapokhoz

Vissza az alapokhoz

Az utóbbi években egyre inkább előtérbe kerültek az egészséges táplálkozással, az egészséges életmóddal kapcsolatos témák. Ez a mozgalom furcsa és mindez idáig ismeretlen kifejezések egész sorát hozta magával.

A „wellness tojás" vagy a „boldog csirke” csak néhány példa azokra a furcsa szóösszetételekre, melyeket ez a hullám hívott életre, s melyek joggal okozhatnak némi képzavart a fejekben.

Manapság már nemigen tudunk olyan terméket vagy szolgáltatást mondani, melynek ne létezne valamilyen fitness, vagy wellness változata. Így nem meglepő, hogy szaunás körutazásom során is összeakadtam egy számomra hasonló csengésű szolgáltatással.

Legfrissebb élményeim kapcsán most a bio-szauna kifejezést teszem tisztába.

A többi szaunához hasonlóan a bioszauna is egyfajta termoterápiás kezelés, amely a hőenergia hasznosításával gyógyít. A 60-80 °C-os hőmérséklet, és a 20-40 %-os páratartalom kellemes klímát teremt, amely még nem megterhelő a test számára, így a pórusok jobban megnyílnak, és a bőr könnyedén tisztul. Hatását különböző, a levegőbe került illó-anyagok is fokozhatják.

Na de mitől bio a bio-szauna?

A bio dolgoknak általában van valami, a természethez visszanyúló kapcsolata, ami a legtöbb esetben (ha nem is száz százalékosan, de) kizárja a mesterséges adalékok hozzáadását. Ez a bio-szauna esetében is igaz, hiszen itt a szaunázáson túl egy gyógynövényes inhalálásról van szó. A bio-szaunák kályháját gőzképzővel látják el, melyekre szárított gyógynövényeket helyeznek. A gőzképződéssel a gyógynövényes illatanyagok felszabadulnak és így közvetlenül fejtik ki jótékony hatásukat.
Valamint lényeges különbség még, hogy más szaunákkal ellentétben a bio-szauna minden érzékszervünket stimulálja.

A bio-szauna erősíti a kötőszövetet. Az izzadás megnyitja a pórusokat, salaktalanítja és feszesíti a bőrt, és nem utolsósorban erősíti immunrendszerünket, miközben garantáltan ellazít. A kellemes meleg hatására a véredények kitágulnak, és a hidegebb testrészek vérellátása javul. Az eljárás az immunrendszert anélkül erősíti, hogy megterhelné a keringési rendszert, ezáltal gyógyító és egészségmegelőző funkciót is betölt. Kíméletes módszer a stressz oldására, ill. a szervezet regenerálására, így fiatalok és idősek számára egyaránt ajánlott.

Mint minden szaunánál, ebben az esetben is igaz, hogy megfelelő használattal érhető el a legnagyobb siker. A meleg terápiás kezelések erős hatást fejt ki szervezetünkre, ezért fontos a fokozatosság. Az ajánlott tartózkodási idő 3x20 perc, de iránymutató legyen, hogy izzadás közben jól érezzük magunkat. Szaunázás után lassan hűtsük le testünket és mindenképpen szánjunk időt a regenerálódásra. Egy hideg vizes lábmasszázst, amely ha furcsán hangzik is, mindenkinek meleg szívvel ajánlok, tökéletes befejezése a szaunázásnak.

Az elkövetkezendő napok és hetek szigorú mínuszai biztosan bekergetnek majd minket egy kellemes meleg helyre, legyen ez a bio-szauna!

Látogass el a Claudia Szabadidőközpontba, ahol a bio-szauna mellett egy komlett szaunacentrum meleg terápiás szolgáltatásai várnak.

FirKata


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció