Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Május 15. 13:14, szerda | Helyi
Forrás: infoCegléd

Virágokkal, szebb Ceglédért

Virágokkal, szebb Ceglédért

Palántaosztás Cegléden

Cegléd Város Önkormányzata több éves hagyományt folytatva idén is meghirdette Környezetszépítési és Környezetvédelmi Programját, amelynek ez évben is része a „Szebb, virágosabb Ceglédért” pályázati kiírás. Akik jelentkeztek – családi, társasházi, intézményi és egyéb kategóriában – virágpalántákat igényelhettek a várostól, melynek kiosztására május 15-én, a Várvag Kft. kőrösi úti telephelyén került sor.



Az érkezőket Földi László polgármester köszöntötte, aki maga is részt vett Kovács József főkertésszel a virágok kiosztásában. Ötödik alkalommal hirdették meg a „Szebb, virágosabb Ceglédért” versenyt, amelyre idén 82 családi-, 21 társasház, 28 intézmény jelentkezett, az egyéb kategóriában négyen vettek részt – tájékoztat Kovács József főkertész.



Akik beneveztek ebbe a mozgalomba, azokat vártak virágosztásra és – nem véletlenül – a fagyosszentek közvetlen környékén, figyelve arra, hogy a későbbiekben a növények ne legyenek kitéve a május végi hidegnek. Egynyári palántából 5000 darabot osztottak szét, de futómuskátliból is 300 darabra volt igény.

Mint megtudtuk, a futónövényeket előszeretettel használják a társasházaknál, míg az egynyáriak családi házaknál, intézményeknél népszerűbb. A főkertész azt is elárulta: örül ennek a több esztendős hagyománynak, aminek sikerét igazolja az érdeklődők száma is.

fotó, szöveg: Szokolay Attila

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció