Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2012. Június 27. 16:13, szerda | Helyi sport
Forrás: infoCegléd

Világbajnok ceglédi táncos lányok

Világbajnok ceglédi táncos lányok

Világbajnoki kupával tértek haza a Releve Tánciskola növendékei.

Az idén 15 éves Releve Tánciskola immár kétszeres országos bajnok csapata idén kvalifikálta magát az egyik legrangosabb táncszövetség, a Modern Táncsportok Nemzetközi Szövetségének 2012 évi Világbajnokságára.

A Balaton melletti településen megrendezett hétvégi versenyen 12 ország csaknem kétezer versenyzője mérte össze tudását.

A világbajnokság keretein belül megrendezett versenysorozat június 23-án, szombaton, Balatonfüreden, az Amatőr Művészi Táncok Világbajnokságával és a Nemzetközi Amatőr Táncfesztivállal vette kezdetét. Idén először különválasztották a művészi- és a sport táncterületet.

A több napos, színvonalas rendezvény nemzetközileg elismert zsűritagokat vonultatott fel a produkciók rangsorolásához, köztük balett-, dzsessz- és társastáncmestereket, illetve szakedzőket.

A ceglédi lányok az előválogatók során csupán magyar csoportokra lemorzsolódó jazz kategóriában indultak, és az előválogatón megszerzett előkelő II. hely megszerzését követően meg sem álltak a dobogó legfelső fokáig. A lányok a világbajnoki érem mellett, egy olyan kiemelkedő produkciónak járó különdíjat is bezsebeltek, melyet az egész mezőnyben összesen 3-4 csapatnak ítéltek oda.

Azt is érdemes még megemlítenünk, hogy a fontos verseny előtt a lányok nyitották meg pénteken a ceglédi Bor- és Laskafesztivált, ill. szombaton még a Sirály Fesztivál is részt vettek. Egyszóval büszkék lehetünk a csapatra, akik a hatalmas rohanás mellett is ilyen szép eredményt tudtak produkálni.

A neves elismerésre és a sikeres versenyre a vasárnap hazatért lányok természetesen nagyon büszkék, de nem sokáig ülnek babérjaikon. Júliusban a termálfürdőben megrendezett Latin és Salsa Fesztiválon, azt követően pedig az Újszilvási Tuning Fesztiválon lépnek majd fel. Októberben pedig a tervek szerint szeretnének részt venni a szövetség soron következő versenyén.

A csapatnak ezúton is gratulálunk és további sok sikert kívánunk!

Címkék: Releve Tánciskola

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 12:02, kedd | Helyi sport

Bajnoki elődöntős a Ceglédi KE

2024. Április 16. 11:46, kedd | Helyi sport

Döntetlen a Tata ellen

2024. Április 02. 16:50, kedd | Helyi sport

Győzelem a playout-ban

2024. Március 18. 11:29, hétfő | Helyi sport

Két verseny, két bronzérem