Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2015. Szeptember 09. 12:00, szerda | Helyi sport
Forrás: Magyar Birkózó Szövetség

Viktor lesz az 5. ma a szőnyegen

Viktor lesz az 5. ma a szőnyegen

Az utolsó kötöttfogású súlycsoport következik, ahol a kétszeres világ- egyszeres Európa-bajnoki bronzérmes Lőrincz Viktor selejtezni fog a 42 fős mezőnyben

Az utolsó kötöttfogású súlycsoport következik, ahol a kétszeres világ- egyszeres Európa-bajnoki bronzérmes Lőrincz Viktor selejtezni fog a 42 fős mezőnyben, valamint kezdetét veszi a női birkózás is. Ott 48 kilóban nem indítunk versenyzőt, 53 kilóban viszont Dénes Mercédesz némettel selejtez, míg 69 kilóban Wilson Vanessa a háromszoros vb-bronzérmes mongollal küzdhet meg a tizenhat közé jutásért.

A magyar versenyzők mérkőzései:

Selejtező:
Kötöttfogású 85 kg: Lőrincz Viktor - Puletasi (amerikai szamoai) (B szőnyeg, 345. mérkőzése)
Női 53 kg: Dénes Mercédesz – Nina Hemmer (német) (D szőnyeg, 423. mérkőzése)

1/16 közé jutásért:
Női 69 kg: Wilson Vanessa – Naszanburma Ocsirbat (mongol) (D szőnyeg, 429. mérkőzése)

Kötöttfogású 85 kg (42 induló). Lőrincz Viktor (Ceglédi VSE).

Kétszeres vb-bronzérmesünk a 39-es szám kihúzásával selejtezni kényszerül a súlycsoportban. Ellenfelére igencsak rá kellett keresnünk, hiszen a mindössze 55 ezer lakosból álló Amerikai Szamoából érkezett Puletasival fog összecsapni. Viktornak kötelező a győzelem, így a második körben minden bizonnyal a grúz Szopadze fog következni, aki várhatóan legyőzi majd a dél-afrikait. Viktornak itt sem lehet más a célja, mint a győzelem, ami ha sikerül, jöhet a harmadik fordulóban a mexikói, ukrán, német, török négyesből a papírforma szerint az ukrán Európa-bajnok, vb-bronzérmes Zsan Belenjuk érkezik ellenfélül. Amennyiben magyar győzelem születik, már a nyolc között lehet Lőrincz, ahol a következő nyolcasból várhatóan a horvát Zugaj, a lengyel Janikowski és a litván Kazakevic között dől majd el az ellenfél sorsa. Viktornak ez a mérkőzés sem okozhat problémát, hiszen mindhárom birkózót többször is legyőzte már. Ha most is így lesz, már meglehet a riói kvóta, majd jöhet a döntőbe jutásért a vb-ezüstérmes, egykoron iráni, most már azeri Tahmaszebi, a világbajnok bolgár Marinov, az Ej-ötödik örmény Manukjan, vagy az Ej-győztes orosz (korábban grúz) Csakvetadze. Viktor súlycsoportjának másik ágán kétség kívül a legnagyobb név a francia világbajnok, Mélonin Noumonvi, aki a 2014-es taskenti vb-n Viktor legyőzve állhatott fel a világ tetejére.

A mérkőzések magyar idő szerint 19 órától kezdődnek majd.

Címkék: Lőrincz Viktor

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 12:02, kedd | Helyi sport

Bajnoki elődöntős a Ceglédi KE

2024. Április 16. 11:46, kedd | Helyi sport

Döntetlen a Tata ellen

2024. Április 02. 16:50, kedd | Helyi sport

Győzelem a playout-ban

2024. Március 18. 11:29, hétfő | Helyi sport

Két verseny, két bronzérem