Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2013. Június 24. 15:29, hétfő | Helyi
Forrás: pest megyei katasztrófavédelmi igazgatóság

Viharkárok a Ceglédi térségben

Viharkárok a Ceglédi térségben

Jelentős anyagi kárt okozott a szombati vihar

2013. június 22-én a kora esti órákban, erős szélvihar csapott le Cegléd térségére jégeső kíséretében. A dió nagyságú jégdarabok számos ingatlanban súlyos károkat okoztak. Elsősorban a régi építésű családi házak palafedésű tetőszerkezetét rongálta meg a jég, de az utcán parkoló gépjárművek ablakait sem kímélte. A helyenként 100 kilométer/órás sebességgel tomboló szél fákat csavart ki, megbontotta a házak tetőszerkezetét, lesodorta a cserepeket, így a hiányos tetőszerkezet következtében beázások keletkeztek.

Szombat este a Ceglédi Katasztrófavédelmi Kirendeltségre folyamatosan érkeztek a bejelentések, tűzoltói beavatkozásra szombaton és vasárnap összesen 59 alkalommal volt szükség. A káresemények felszámolásában a helyi erőkön – Cegléd/1, Cegléd/2, Cegléd/Mentő, Cegléd/Létra – felül Monor/1, Szolnok/3, Kecskemét/1 valamint a fővárosból a IX/2 gépjárműfecskendők vettek részt. Személyi sérülés információink szerint nem történt, az anyagi károk azonban jelentősek. Lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor, egy ingatlan károsodott oly mértékben, hogy Cegléd város Építésügyi Hatóság vezetője lakhatatlanná nyilvánította azt, és a lakók kiköltöztetését rendelte el. Az érintett 5 személy nem igényelt elhelyezést, a szomszédokhoz költöztek. A beázások enyhítése érdekében a károsodott házak tetőszerkezetét ideiglenesen lefóliázták. A Ceglédi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság rendelkezett saját fóliával, ez is felhasználásra került. Az anyagbeszerzéshez a Ceglédi Katasztrófavédelmi Kirendeltség és a Polgármesteri Hivatal közös együttműködésével több gazdaboltot és festékboltot nyittatott ki, a segítségnyújtásban a vállalkozók is partnerek voltak.


fotó: Pest Megyei Katasztrófavédelem

Cegléden a Sorház utcában az 58 lakásos társasház tetőszerkezetét rongálta meg a vihar.

További érintett utcák az Összekötő út, Széchenyi út, Furulya utca, Bajcsy-Zsilinszky tér, Virág utca, Világ utca, Levél köz, Almás utca, Árok utca, Hold utca, Szarvas utca, Nyárfa utca, Ölyv utca, Madarász utca, Bajza utca, Szelei út, Mező utca, Nagykátai út, Fehér, Csákány utca, Kenderföld utca, Szövetség utca, Nótás utca, Népdal utca, Budai út, Külső-Kátai út, Malomtó-szél utca, Görbe utca, Támogató utca, József utca, Pesti út, Sorház utca, Sövény utca, Szél utca, Kossuth Ferenc út.

Abonyban az Apponyi Albert utca - Munkácsi utca kereszteződésében 6 méteres olajfa közlekedési táblára dőlt.

További képek a KÉPGALÉRIÁBAN

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció