Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2014. Május 13. 17:48, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Vihar - Szerdától tartós esőre és viharos szélre kell készülni

Vihar - Szerdától tartós esőre és viharos szélre kell készülni

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Az időjárási helyzet Európában
------------------------------

A kontinens nyugati és keleti része fölé egy-egy anticiklon nyúlik be. Emiatt a Brit-szigeteken, Franciaországban, valamint a Kelet-európai-síkság keleti tájain sok a napsütés, csak helyenként növekszik meg erősen a felhőzet. Ugyanakkor a Skandináv-félsziget felett ciklon örvénylik, amelynek frontjai mentén erősen felhős vagy borult az ég, és többfelé esik az eső. A Földközi-tenger középső medencéjében ciklon van erősödőben, ezért arrafelé is a felhőzet és a csapadék van túlsúlyban. A hőmérséklet csúcsértéke általában 13-20 fok között alakul, ennél hidegebb csak a Skandináv-félsziget északi részén van. Spanyolország, illetve a Kelet-európai-síkság keleti részén a délutáni órákra 23-30 fokig is felmelegszik a levegő.
A Kárpát-medence időjárását szerda estig a tőlünk délre kimélyülő ciklon alakítja, ezért változékony, szeles, csapadékos idő várható.

Várható időjárás az ország területén szerda estig:
--------------------------------------------------

Nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég, szűrt napsütés szerdán is északkeleten, illetve a Nyugat-Dunántúlon valószínű. Kedden a Tiszántúlon néhol, másutt több helyen számíthatunk esőre, záporra, a déli tájakon néhol rövid idő alatt nagyobb csapadékkal, jégesővel és viharos széllökéssel kísért zivatar is előfordulhat. Éjszaka kevesebb helyen, szerdán a déli óráktól délkelet felől ismét egyre többfelé várható eső, zápor, a legtöbb csapadék a Dél-Alföldön valószínű. Az éjszaka második felétől egyre erősebb, szerdán már sokfelé viharos lesz az északi, északnyugati szél.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7-12 fok között alakul.
A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 14 és 19 fok között várható.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk