Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2012. November 15. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Vigyázzunk, nehogy elvesszen cafeteriánk!

Vigyázzunk, nehogy elvesszen cafeteriánk!

Több ezer munkavállalónak több százmillió forintja van még a tavalyi Szép-kártyákon. A 2011-ben utalt összegek elvesznek, ha december 31-éig nem költik el őket. Ezt azonban nehezíti, hogy a 2011-es összegeket csak szállásdíj fizetésre lehet felhasználni, minthogy induláskor csupán erre lehetett 300 ezer forintig kedvezményes adózással juttatást adni. A Széchenyi Pihenőkártyát (Szép-kártya) 2011-ben az OTP és az MKB bocsátott ki.

Róth Lajos, az OTP Pénztárszolgáltató vezérigazgatója a közrádióban elmondta, tavaly kezdték el a Szép-kártya-kibocsátásokat, akkor még csak szálláshely szolgáltatásra lehetett igénybe venni. Idén bővült a kör, vendéglátásra, szabadidős tevékenységre is használható, s ennek hatására meredeken emelkedett az igénybevevők száma. Jelenleg az OTP Szép-kártyát 550 ezer munkavállaló használja, s a munkáltatók eddig 48 milliárd forintot töltöttek fel.

A tavaly feltöltött egyenlegek most év végén járnak le, s a Szép-kártyára vonatkozó rendelet értelmében nem lehet a következő évre átvinni. Az OTP-s Szép-kártyák esetében az összes kártya 1,5 százaléka érintett, amelyen körülbelül nyolcezer munkavállalónak 300 millió forintja van. Az év végéhez közeledve gyorsul a felhasználás, hetente körülbelül 50 millió forinttal csökken az összeg, s Róth Lajos úgy véli, van remény, hogy év végéig teljesen kifussanak a tavalyi feltöltések.

Lenner Áron Márk, a Nemzetgazdasági Minisztérium belgazdaságért felelős helyettes államtitkára elmondta, a Szép-kártya az év folyamán egyre népszerűbb lett, a szolgáltatók több mint 755 ezret adtak ki a munkavállalók részére, és több mint 60 milliárd forintot töltöttek fel, amelyből 35 milliárdot már el is költöttek a felhasználók. Lenner Áron Márk is úgy látja, a tavaly feltöltött összegek dinamikusan csökkennek, s ez a szolgáltatók által folytatott kampánynak is köszönhető. A helyettes államtitkár arra is felhívta a figyelmet, hogy nem feltétlenül kell az utazást még erre az évre időzíteni, lehetőség van arra is, a jövő évi utazást fizeti ki a felhasználó, az a lényeg, hogy a kifizetését december 31-éig lebonyolítsa.

Niklai Ákos, a Magyar Szállodaszövetség igazgatója elmondta, az országban több mint 15 ezer szolgáltatóhely fogadja el a Szép-kártyát. Tapasztalataik szerint általában egy és öt nap közötti időtartamra utaznak vele, s az elmúlt hónapokban a hosszú hétvégéken megteltek a szállodák.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során