Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2014. Január 10. 11:47, péntek | Helyi

VIGYÁZAT! Új trükkel próbálkoznak a ceglédi autótolvajok

VIGYÁZAT! Új trükkel próbálkoznak a ceglédi autótolvajok

Új jelenség a Ceglédi Rendőrkapitányság illetékességi területén

Kozmetikai terméket, műszaki cikket loptak

A Ceglédi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya folytat nyomozást lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt B. Ádám 19 éves és L. Norbert 18 éves lajosmizsei lakosok ellen.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsítottak 2014. január 7-én megjelentek egy ceglédi áruházban és onnan különféle műszaki cikkeket, kozmetikai termékeket és mobiltelefont kíséreltek meg eltulajdonítani, miután a termékek eredeti csomagolását eltávolították. Az áruház biztonsági szolgálata észlelte a bűncselekmény elkövetését és a rendőrök kiérkezéséig visszatartotta a két férfit.

B. Ádámot és társát a járőrök elfogták és a Ceglédi Rendőrkapitányságra előállították, ahol gyanúsítotti kihallgatásuk megtörtént. A további eljárást ellenük- szabadlábon hagyásuk mellett- a Ceglédi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya folytatja.


Csoportos garázdaság

A Ceglédi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytat nyomozást garázdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt D. Sándor 46 éves és D. Sándor 23 éves albertirsai lakosok ellen.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsítottak 2014. január 1-én a hajnali órákban egy albertirsai szórakozóhelyen megtartott szilveszteri rendezvényen szóváltásba keveredtek a szintén ott szórakozó sértettel, akit inzultáltak, majd bántalmaztak. A dulakodás során a szórakozóhely egyik ablakának üvegét, valamint annak mosdóját is megrongálták. A kiérkező járőrök a két férfit elfogták, előállították és gyanúsítottként hallgatták ki.

A gyanúsítottak ellen a további eljárást- szabadon hagyásuk mellett- a Ceglédi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja le.

Előzetesben a magánlaksértő

Magánlaksértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás R. Sándor 44 éves nagykátai lakos ellen, aki 2014. január 2-án 17 óra körüli időben megjelent egy törteli családi háznál. A gyanúsított a házban lakók tudta és beleegyezése nélkül bement az udvarra, majd kiabálni kezdett és rugdosta a ház bejárati ajtaját. Miután az ajtót betörte a házban tartózkodókat egy karddal és egy tőrrel felfegyverkezve megfenyegette. A lakók félelmükben bezárkóztak a fürdőszobába. A helyszínre irányított járőrök még az ingatlanban találták és elfogták a 43 éves férfit. A házat átvizsgálták, melynek során az egyik asztalon megtalálták és lefoglalták az elkövetéshez használt kardot és tőrt.

R. Sándort a ceglédi nyomozók őrizetbe vétele mellett gyanúsítottként hallgatták ki. A Ceglédi Járásbíróság 2014. január 3-án elrendelte a gyanúsított előzetes letartóztatását.

Új jelenség a Ceglédi Rendőrkapitányság illetékességi területén

A Ceglédi Rendőrkapitányság felhívja a figyelmet, hogy az elmúlt időszakban illetékességi területünkön megszaporodtak a gépjárműfeltörések. Az elkövetési módszer legfőbb jellemző: a tettes a jármű valamely első oldali ablakát betöri, majd az ott „felejtett” -jellemzően– táskát, csomagot kiemeli az utastérből. A helyszínről való távozás előtt abból a célból, hogy a sértett gyors reagálását megakadályozza, az elkövető kiszúrja a gépkocsi gumiabroncsait is. Különösen jellemző ez az elkövetési módszer a családi házas övezetekben, illetve a tanintézetek (iskolák, óvodák) közelében, környezetében.

A Ceglédi Rendőrkapitányság a fenti események megelőzése érdekében kér mindenkit, hogy a leparkolt gépjárműben, még rövid időre se hagyjanak semmilyen értéket. A járművet minden esetben zárják le, azzal lehetőség szerint jól kivilágított helyen parkoljanak le.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció