Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. Július 11. 17:00, csütörtök | Belföld

Videóműhely, környezetvédelem, Alice Francis és Amber Run a Művészetek Völgyében!

Videóműhely, környezetvédelem, Alice Francis és Amber Run a Művészetek Völgyében!

A pontos program még nem publikus, de két felhívást és két fellépőt már közzétett a Művészetek Völgye stábja.

Alice Francis
A temesvári születésű énekesnő Németországban él, triójával hip hop, swing, electro, jazz és swingtronic műfajokban alkotnak. Hirtelen robbantak be a köztudatba, rögtön olyan előadókkal álltak színpadra, mint Alicia Keys, Erikah Badu vagy a Public Enemy. Itthon a Shoot Him down című dalukkal váltak ismertté, július 20-án este fél 9-kor táncra hívják a közönséget a Művészetek Völgye Panoráma színpadán.

Amber Run
A brit indie rock csapatot 2013-ban ismerte meg a nagyvilág, amikor az angliai Reading Festival BBC Introducing színpadán csaptak a húrok közé. 2014-ben jelent meg első albumuk, azóta óriási rajongótáborra tettek szert. A Művészetek Völgyébe július 25-én érkeznek és este fél 9kor lépnek fel.

Völgy Fényműhely
A Művészetek Völgye tökéletes helyszín az alkotásra. Nem csak fantasztikus dalok, versek, játékok, színdarabok születnek itt minden évben, hanem egyedülálló pillanatokat megörökítő, különleges hangulatokat visszatükröző képek és filmek is. A Művészetek Völgye média csapata 2019-ben izgalmas tábort indít azoknak, akiket érdekel a fotózás vagy a videózás. A jelentkezők Magyarország legnagyobb fesztiváldíszletében tanulhatnak. Gyakorlati workshopok, profi eszközök, oktatók és mentorok segítik a munkát, a készíthetik el életükfilmjét vagy fotóit.
A tábor részletei és jelentkezés.
Tovább zöldül a Völgy!
Három gyönyörű település, Kapolcs, Taliándörögd és Vigántpetend udvarai, telkei, épületei, közösségi terei azok, amik a Művészetek Völgye tíz napja alatt átalakulnak fesztivál helyszínekké és díszletekké. A Völgy kezdetektől fogva zöld fesztivál, a Völgylakók pedig kifejezetten környezettudatosak és érzékenyek. Az elmúlt években számos korszerűsítés történt a fesztiválon a környezet megóvása érdekében, 2019-ben pedig újabb fejlesztések segítik a tovább zöldülést.
A hulladékmegőrzés érdekében bevezetik az újrapohár rendszert és minden felületükön arra bíztatják a látogatókat, hogy bátran hozzanak saját poharakat, tányérokat, evőeszközöket és kérjék abba az ételeket, italokat.
Zöldövezet Társulás Egyesület: "A Művészetek Völgye idén úgy döntött, hulladékának akár 50%-át megelőzi az Újrapohár rendszer bevezetésével. Örülünk, hogy egy ilyen közkedvelt rendezvény kapcsolódik a szemléletváltáshoz: nemet mond az eldobható pohár rendszerre és mostantól értékként kezeli a poharakat. A mosható újrapoharak használata visszaváltható rendszerben az egyik legjobb módja a hulladékcsökkentésnek."
A fesztivál vendéglátói részlegének zöldítésében a Felelős Gasztrohős Alapítvány is segített a szervezőknek. “Örömünkre szolgált, hogy a Művészetek Völgye környezetbarát törekvéseit segíthettük. Egy ilyen nagy kaliberű fesztiválnak komoly szemléletformáló ereje van, így külön öröm számunkra, hogy elsősorban az újrahasználatra ösztönzik a résztvevőket.” – mondta el dr. Horvátth Sarolta, az alapítvány elnöke.
A vendéglátóhelyeken cukornádból készült tányérokat, tálcákat és kukoricából készült evőeszközöket használnak majd, amiket a fesztivál végén Keszthelyen komposztálnak. Kevesen tudják, hogy minden hajnalban, amikor a fesztiválozók még alszanak, a Völgyes szemétgyűjtő csapat összeszedi és kiválogatja mindazt, ami előző este rossz helyre került, az asztalokon maradt vagy esetleg a földön hever. A hulladékot szétválogatják, hogy minél nagyobb részét lehessen komposztálni vagy újrahasznosítani. Idén még több szelektív hulladékgyűjtő egységet helyeznek el a három településen és a látogatókat is több felületen ösztönzik majd a gyűjtők tudatos használatára.
A Völgy programjaiban is visszaköszön a fenntarthatóság és a környezetvédelem. Workshopokat, játékokat szervez többek között a Balaton-felvidéki Nemzeti Park, a WWF, a Bakony-Balaton Geopark, a ZöldZugoly, a Jane Goodall Intézet, a különleges BEEEZZZ projekttel megtapasztalhatjuk belülről, milyen a méhek élete. és Varga Livius előadását vagy Kollár-Klemencz László kiállítását sem érdemes kihagyni.

További programok és információk hamarosan a Művészetek Völgye weboldalán: www.muveszetekvolgye.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.