Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. November 08. 10:30, vasárnap | PR

Vetítővászon, az otthoni szórakozás felülete

Vetítővászon, az otthoni szórakozás felülete

A vetítővászon kifejezésről elsőre a mozik világa ugorhat be mindenki számára. Ez nyilván egyértelmű asszociáció, ám a „háztartási” modellek egyéb célokra is használhatók.

Emellett persze az otthoni moziélménynek is ugyanúgy fontos kelléke lehet.
Moziélmény házilag

A jelenlegi helyzetben, mikor jóval zártabb a világ, mint általában, a szórakozási lehetőségek is jóval korlátozottabbak, így sokan igyekeznek házilag megoldani a kikapcsolódást. Ennek egyik legkedveltebb formája a sorozat és/vagy filmnézés. A streaming szolgáltatóknak köszönhetően ehhez mozgóképek színes kínálata érhető el egy minimális havidíj ellenében. A moziélmény növeléséhez persze érdemes lehet fejleszteni eszköztárunkon és beszereznünk egy projektort és a hozzá tartozó vetítővásznat.

Sokan talán legyinthetnek, hiszen miért ne lehetne a falra vetíteni a filmeket, ám mivel a vetítővásznakat kifejezetten ilyen célokra találták ki, a különbség szinte kézzelfogható. A matt, teljesen sík, fehér felületek jóval minőségibb élményt nyújtanak, mintha az egyenetlen, sokszor nem is teljesen fehér falra vetítenénk a filmeket. Sőt, egyes vásznak fekete kerettel vannak ellátva, így az sem lesz zavaró, ha a vetített kép esetleg nem tölti ki teljesen a vászon fehér felületét, hiszen a keret gyakorlatilag lezárja a fennmaradó területet.

Ha pedig a tárolás vagy a helyhiány miatt aggódunk, nem érdemes, hiszen rendkívül kompakt eszközökről van szó.Az állvánnyal rendelkező, arra akasztható vetítővásznak könnyedén összecsomagolhatók, hordozhatók, így, ha kell, bármikor rendelkezésünkre állnak, ugyanakkor nem foglalnak el nagyobb helyet a szobából. Még praktikusabbak a falra szerelhető modellek, melyek fixen foglalják el helyüket, csupán egy keskeny sávon terjeszkedve, a bennük lévő vetítővászon pedig igény szerint – akár elektromosan is - lehúzható vagy feltekerhető.

A prezentációk mestere

A vetítővásznak természetesen a munkahelyi környezetben is sok esetben nélkülözhetetlenek. Manapság a prezentációk korát éljük, sok cégnél rendszeresek a meetingek és különböző előadások különböző témákban, a céghez kapcsolódó újításokban, vagy épp a teljesített számokban. A lényeg, hogy relatíve sok embernek kell egyszerre láthatóvá tenni a diasorunkat, videónkat stb. így nem árt, ha ehhez megfelelő méretű és minőségű felület áll a rendelkezésünkre. A tárgyalók berendezésekor is mindenképpen érdemes ezt szem előtt tartani és egy állványra akasztható, vagy falra szerelhető vetítővászonnal is ellátni a helyiséget.

A vetítővásznak árfekvése némiképp eltérő lehet, így mindenképp mérlegeljünk, hogy pontosan mire van szükségünk. Alapvetően két szempont határozza meg azt, hogy mennyi pénzt kell fizetnünk értük. Az egyik természetesen a méretük, hiszen egy több, mint két méter széles és majdnem ugyanilyen magas vetítővászon árazása bizony jóval magasabb, mint az alapmodelleké. A másik faktor pedig az, hogy esetleg motoros, távirányítással vezérelhető rendszert kapott-e, tehát elektromosan is feltekerhető, avagy sem. Előbbi esetben nyilván több kiadással kell számolnunk.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 05. 09:30, péntek | PR

Az iroda szerepe és a hibrid munkavégzés növekvő népszerűsége

A munka világának és a munkavégzés formáinak átalakulásával az ehhez kötődő többi körülmény is változni látszik.

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.