Városlista
2021. január 26, kedd - Vanda

Hírek

2020. November 08. 10:30, vasárnap | PR

Vetítővászon, az otthoni szórakozás felülete

Vetítővászon, az otthoni szórakozás felülete

A vetítővászon kifejezésről elsőre a mozik világa ugorhat be mindenki számára. Ez nyilván egyértelmű asszociáció, ám a „háztartási” modellek egyéb célokra is használhatók.

Emellett persze az otthoni moziélménynek is ugyanúgy fontos kelléke lehet.
Moziélmény házilag

A jelenlegi helyzetben, mikor jóval zártabb a világ, mint általában, a szórakozási lehetőségek is jóval korlátozottabbak, így sokan igyekeznek házilag megoldani a kikapcsolódást. Ennek egyik legkedveltebb formája a sorozat és/vagy filmnézés. A streaming szolgáltatóknak köszönhetően ehhez mozgóképek színes kínálata érhető el egy minimális havidíj ellenében. A moziélmény növeléséhez persze érdemes lehet fejleszteni eszköztárunkon és beszereznünk egy projektort és a hozzá tartozó vetítővásznat.

Sokan talán legyinthetnek, hiszen miért ne lehetne a falra vetíteni a filmeket, ám mivel a vetítővásznakat kifejezetten ilyen célokra találták ki, a különbség szinte kézzelfogható. A matt, teljesen sík, fehér felületek jóval minőségibb élményt nyújtanak, mintha az egyenetlen, sokszor nem is teljesen fehér falra vetítenénk a filmeket. Sőt, egyes vásznak fekete kerettel vannak ellátva, így az sem lesz zavaró, ha a vetített kép esetleg nem tölti ki teljesen a vászon fehér felületét, hiszen a keret gyakorlatilag lezárja a fennmaradó területet.

Ha pedig a tárolás vagy a helyhiány miatt aggódunk, nem érdemes, hiszen rendkívül kompakt eszközökről van szó.Az állvánnyal rendelkező, arra akasztható vetítővásznak könnyedén összecsomagolhatók, hordozhatók, így, ha kell, bármikor rendelkezésünkre állnak, ugyanakkor nem foglalnak el nagyobb helyet a szobából. Még praktikusabbak a falra szerelhető modellek, melyek fixen foglalják el helyüket, csupán egy keskeny sávon terjeszkedve, a bennük lévő vetítővászon pedig igény szerint – akár elektromosan is - lehúzható vagy feltekerhető.

A prezentációk mestere

A vetítővásznak természetesen a munkahelyi környezetben is sok esetben nélkülözhetetlenek. Manapság a prezentációk korát éljük, sok cégnél rendszeresek a meetingek és különböző előadások különböző témákban, a céghez kapcsolódó újításokban, vagy épp a teljesített számokban. A lényeg, hogy relatíve sok embernek kell egyszerre láthatóvá tenni a diasorunkat, videónkat stb. így nem árt, ha ehhez megfelelő méretű és minőségű felület áll a rendelkezésünkre. A tárgyalók berendezésekor is mindenképpen érdemes ezt szem előtt tartani és egy állványra akasztható, vagy falra szerelhető vetítővászonnal is ellátni a helyiséget.

A vetítővásznak árfekvése némiképp eltérő lehet, így mindenképp mérlegeljünk, hogy pontosan mire van szükségünk. Alapvetően két szempont határozza meg azt, hogy mennyi pénzt kell fizetnünk értük. Az egyik természetesen a méretük, hiszen egy több, mint két méter széles és majdnem ugyanilyen magas vetítővászon árazása bizony jóval magasabb, mint az alapmodelleké. A másik faktor pedig az, hogy esetleg motoros, távirányítással vezérelhető rendszert kapott-e, tehát elektromosan is feltekerhető, avagy sem. Előbbi esetben nyilván több kiadással kell számolnunk.

Ezek érdekelhetnek még

2020. November 25. 15:46, szerda | PR

Fertőtlenítő takarítás specialistája

Stabilizált ózonos vizet előállító berendezést, valamint egyéb elektromos fertőtlenítő eszközöket szereztek be -

2020. November 20. 06:56, péntek | PR

Ezek a leghatásosabb hajpakolások hajritkulás esetén

A hajhullás, kopaszodás, vagyis latin nevén az alopecia rengeteg ember érint világszerte, de Magyarországon is. Ennek oka sokféle lehet, így a megoldást is ezer helyen kereshetjük.

2020. November 08. 11:07, vasárnap | PR

Sokára lesz még a tavaszi lomtalanítás?

A lomtalanításra mindig akkor gondolunk, mikor a lehető legtávolabb van az éves városi lomtalanítás időpontja. Mit tehetünk, ha nem akarjuk még fél évig kerülgetni a lakásban a feleslegessé vált holmikat?

2020. November 08. 10:55, vasárnap | PR

Mennyi az annyi? Segít kiszámolni a bruttó nettó bérkalkulátor!

A munkakeresés egyik legkényesebb kérdése a bérigény megjelölése. Sokan csak saccolják, hogy mi kerül a bankszámlára hó elején a bruttó bér alapján, pedig a bruttó nettó béralkulátor pontosan megmutatja, mennyi az annyi.