Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Május 08. 21:35, szerda | Helyi önkormányzati
Forrás: infoCegléd

Veszélyben a ceglédi múzeum kincsei

Veszélyben a ceglédi múzeum kincsei

Nem tűr halasztást a múzeumtető javítása

A Malom téri épületbe költözik a KLIK, felújítják a múzeum tetejét, és elfogadták az Ökovíz mérlegbeszámolóját. Rendkívüli ülést tartott a képviselő-testület.

Rendkívüli ülésen szavazott meg a képviselő-testület 3,8 millió forintot a múzeum tetejének megjavítására. Földi László elmondta: kármentésről van szó, a helyzetet komolyan kell venni, különben a múzeum kincsei helyrehozhatatlan károkat szenvednek. A korábbi fenntartó, a megye erre sajnos nem költött, így alakult ki az azonnali beavatkozást igénylő helyzet. A polgármester képviselői kérdésre elmondta: a felújítás költségeinek egy részét a biztosításból szeretnék kifizetni.

A képviselő-testület jóváhagyta az Ökovíz Kft. 2012. évre szóló mérlegbeszámolóját. Ebből kiderül, hogy a társaság működési eredménye nulla körül van, illetve minimális nyereséget könyvelhettek el. Az Ökovíznek továbbra is komoly gondokat okoznak a kintlévőségek – vagyis a ki nem fizetett fogyasztói számlák. Ez mintegy 400 millió forintot tesz ki. A társaság csütörtöki taggyűlésén Cegléd városának képviseletében Földi László elfogadásra javasolja a mérlegbeszámolót.

A Malom téri régi iskolaépületet (TISZK) jelölte ki a testület a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ, illetve a Pedagógiai Szakszolgálat számára. Ezzel egy régóta húzódó vita végére szeretnének pontot tenni, amelyet a tankerület igazgatójával folytattak. A polgármester elmondta: az épületben működő TISZK végfelszámolás alatt áll, a VÁRVAG kiköltözött, ez az 1800 négyzetméteres ingatlan éppen alkalmas arra, hogy befogadja a KLIK-et, amely számára a városnak kell elhelyezést biztosítania. Földi László kitért arra is, hogy nonszensznek tartja, hogy habár Cegléden működik a megyei intézményfenntartó, a szakképzést a dabasi igazgatóság alá akarják vonni. Ennek megváltoztatásáért minden követ meg fog mozgatni.

szöveg, fotó: Szokolay Attila

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 01. 10:51, csütörtök | Helyi önkormányzati

Beszámoló döntésekről

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.