Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2011. December 12. 10:39, hétfő | Helyi sport
Forrás: infoCegléd

Veretlenül az ősz bajnoka, a Ceglédi KKSE

Veretlenül az ősz bajnoka, a Ceglédi KKSE

Férfi kézilabda NB I/B őszi utolsó forduló.

A férfi kézilabda NB I/B őszi utolsó fordulójában a vesztett pontok alapján a bajnokságot négy ponttal veretlenül vezető, 12 találkozón 11-en diadalmaskodó Ceglédi KKSE az ötödik helyen álló Balmazújvárost fogadta. Figyelemre méltóak voltak a vendégek eredményei, akik mindössze háromszor – kétszer egy és egyszer négy góllal – kaptak ki.

A találkozó a várakozásnak megfelelően érdekes és egyúttal izgalmas összecsapást hozott, melyet végül a játékidő jelentős részében vezető hazaiak megérdemelten nyertek meg. A ceglédiek ezzel a sikerrel megőrizték veretlenségüket és az őszi idényt követően magabiztosan vezetik a keleti csoport tabelláját.

Az elején a 4-1-re elhúzó újvárosiak fejezték be eredményesebben a támadásaikat, de nem sokkal később 6-5-re már a vendéglátók vezettek. Az első játékrész hajrája egyértelmű hazai fölényt hozott, 10-10 után 16-11, majd 18-13-ra alakult az állás.
Fordulás után a mindvégig jól küzdő vendégek csak csökkenteni tudták hátrányukat, de a listavezető győzelmét lényegében nem veszélyeztették.

Ceglédi KKSE – Balmazújváros 30-28 (18-13)

Cegléd: Erdélyi, Lengyel, Lakos (kapusok), Pocsai 7, Tóth N. 1, Bíró 3, Dengi 2, Lepsény 7, Hódi 5, Varga 3, Benke, Kupcsik 2, Molnár, Mészáros

Kökény István az edző a csapat egységét emelte ki a mérkőzés utáni rövid nyilatkozatában: „Tudtuk, hogy nem lesz könnyű dolgunk. Várakozásunk be is igazolódott. Elmondhatjuk, komoly játékerőt képviselő ellenfelet sikerült legyőznünk. Egységesek voltunk, így a nehéz helyzetekből, pillanatokból rendre jól jöttünk ki.

Borsos Gergő szakosztályvezetőt is megkérdeztük a mérkőzésről, de érthetően most nem volt túl bőbeszédű: „ . . . ismét győztünk! Óriási a Csapat! Veretlenül nyertük az őszt! Elnézést, de mennem kell ünnepelni a fiúkkal!
A közeljövőben természetesen az edző és a szakosztályvezetés is értékeli majd az őszi idényben történteket.

Mindvégig fej-fej mellett haladtak a csapatok az ifjúságiak fordulatos találkozóján, melyen a vendégek az utolsó percekben biztosították be győzelmüket.

Ceglédi KKSE – Balmazújváros 24-26 (13-14)
Góldobók: Bányai 9, Tóth G. 6, Vígh 4, Román 2, Matócsi 2, Reznák N

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 12:02, kedd | Helyi sport

Bajnoki elődöntős a Ceglédi KE

2024. Április 16. 11:46, kedd | Helyi sport

Döntetlen a Tata ellen

2024. Április 02. 16:50, kedd | Helyi sport

Győzelem a playout-ban

2024. Március 18. 11:29, hétfő | Helyi sport

Két verseny, két bronzérem