Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2012. Április 19. 12:56, csütörtök | Helyi sport
Forrás: infoCegléd

Vereséggel folytatódott a női vízilabda olimpiai selejtezője

Vereséggel folytatódott a női vízilabda olimpiai selejtezője

Az oroszok elleni győzelem után a vendéglátó olaszoktól kapott ki Merész András csapata.

Az elején még három góllal vezetett, az utolsó negyed előtt döntetlenre állt, mégis kikapott 11-9-re a magyar nőivízilabda-válogatott szerdán a házigazda olasz csapattól a trieszti olimpiai kvalifikációs tornán.

A második negyedben azonban már látszódott, hogy valami megváltozott a medencében. Sokáig gól sem esett, végül a játékrész ötödik percében Rambaldi lövéséből született gól, így 3-2-re feljöttek az olaszok. Több gyenge próbálkozásunk is volt, majd a negyed hatodik percének végén, illetve hetedik percének elején két gólt is kaptunk gyors egymásutánban, mellyel az állás 4-4-re módosult. A negyed végéig mindkét csapat újabb egy gólt szerzett, így 5-5-ös döntetlennel úszhattak partra a félidőre lányaink.

A harmadik negyedben négy perc alatt öt gól is esett, ebből hármat is a mieink szereztek. Czigány Dóra, csapat ceglédi játékosa ismét kapuba talált, így egygólos előnyben voltunk a negyed közepén. A hatodik percben azonban valami megtört. Először gólt kaptunk, majd büntetős hibáztunk, mely után újabb gólt lőttek az olaszok, amivel már át is vették a vezetést.

Szerencsére a negyed végén az olaszok is büntetőt hibáztak, majd Keszthelyi góljával sikerült egyenlíteni, így 9-9-el vonulhattunk pihenőre.

Az utolsó negyedben azonban nem sikerült erőt merítenünk az utolsó percben lőtt gólból, sőt, jobban szétestünk mint előtte.

Folyamatosan emberhátrányban játszottunk, majd negyedik percben ismét megszerezték a vezetést az olaszok. Egyenlíthettünk volna azonban egyből egy emberelőnyből, azonban csak kapufáig jutottunk, majd a hatodik percben egy távoli gólt kaptunk, mellyel vége is lett, a mérkőzést elveszítettük. Az utolsó percekben már csak Bolonyai tartotta bennünk a lelket, így az eredmény nem változott. 11-9-re győzött Olaszország.

Egyelőre azonban semmi sincs veszve, a csoportban körbeverés alakult ki, folytatás csütörtökön a spanyolok ellen. A magyar női vízilabda-válogatott akár az első vagy a negyedik, azaz utolsó helyen is végezhet csoportjában a Triesztben zajló olimpiai selejtezőn.
A körbeverések miatt az utolsó, csütörtöki forduló előtt megjósolhatatlan, hogy a pénteki negyeddöntőben melyik csapattal kell megküzdenie a londoni kvótáért.

A csoportgyőzelmet azért lenne fontos megszereznie Merész András együttesének, mert az azt jelentené, hogy a - papíron - gyengébb kazah vagy brazil gárdát kellene felülmúlni a londoni indulás jogért.

A csütörtöki csoportzáró meccsen a magyarok a spanyolokkal csapnak össze 18:40 órától.

HAJRÁ LÁNYOK!

Címkék: vízilabda

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 12:02, kedd | Helyi sport

Bajnoki elődöntős a Ceglédi KE

2024. Április 16. 11:46, kedd | Helyi sport

Döntetlen a Tata ellen

2024. Április 02. 16:50, kedd | Helyi sport

Győzelem a playout-ban

2024. Március 18. 11:29, hétfő | Helyi sport

Két verseny, két bronzérem