Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Május 13. 05:00, hétfő | Külföld
Forrás: MTI

Véletlenül lőtte le kisöccsét egy hétéves kisfiú a Bajkálon túlon

Véletlenül lőtte le kisöccsét egy hétéves kisfiú a Bajkálon túlon

Hétéves bátyja lőtte le véletlenül kisöccsét egy vadászkarabéllyal vasárnap az oroszországi Bajkálon túli területen - közölte az orosz szövetségi nyomozóhivatal.

Jegor Markov, a hatóság Bajkálon túli területi szóvivője arról tájékoztatott, hogy a Csitától északkeletre lévő egyik kistelepülésen vendégeskedő gyerekek nagyapjuk ágya alatt megtalálták a vadászfegyvert, és amíg a nagyszülők aludtak, addig azzal játszottak a ház verandáján. A nagyobbik fiú el akarta venni a karabélyt négyéves öccsétől, és eközben véletlenül lenyomta a ravaszt és fejbe lőtte testvérét.
A vizsgálat során kiderült, hogy a kisfiúk nagyapja nem rendelkezett fegyvertartási engedéllyel, ezért az ügyben büntetőeljárást indítanak - közölte a regionális nyomozóhatóság szóvivője.
A szibériai Krasznojarszki területen öt gyermek és egy 18 éves fiatalember lelte halálát egy vasárnapra virradóra keletkezett lakástűzben. A gyerekek másfél, 2, 4, 6 és 7 évesek voltak. A Jelovoje településen lévő fából épült családi házban két család, összesen 16 ember élt. Az áldozatok egy nyolcgyermekes család tagjai. Az előzetes vizsgálatok szerint a tragédiát az elektromos radiátor vezetékében keletkezett rövidzárlat okozhatta. A gyermekekre a fiatalember vigyázott, amíg a szülők vendégségben voltak. A szomszédok kimenekültek a tűzből, de sem a fiatalemberen, sem a gyerekeken nem tudtak segíteni.
Szentpéterváron egy súlyos gyilkosság sokkolja a lakosságot. A szövetségi kábítószer-ellenes szolgálat egyik nyomozója a reggeli órákban holtan találta lakásukban feleségét és gyermekét. A különleges ügyekkel foglalkozó rendőr családtagjaival késsel végeztek, a lakásból semmit sem vittek el az ismeretlen tettesek. A szövetségi nyomozóhivatal szerint a kegyetlen gyilkosság a rendőr munkájával van összefüggésben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).