Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2018. Június 19. 18:01, kedd | Belföld
Forrás: mti - fotó:pixabay

Vegyszeres szaga miatt üdítőitalt vontak ki a forgalomból

Vegyszeres szaga miatt üdítőitalt vontak ki a forgalomból

Vegyszerre emlékeztető szagú, 1,5 literes Jana eper és guava ízű üdítőitalt vontak ki a forgalomból,

miután a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) megvizsgálta a Fonyódi Ásványvíz Kft. által forgalmazott üdítőket, és a laboratóriumi eredmények megerősítették a vásárlói jelzéseket.

A fogyasztói bejelentések szerint a 1,5 literes kiszerelésű termékek egy része a vegyszerre emlékeztető, idegen szag mellett opálos, úszó, lebegő pelyheket tartalmazott, a problémát az akkreditált laboratóriumi vizsgálatok alátámasztották - közölte a Nébih kedden az MTI-vel.

A hatóság azonnal értesítette a magyarországi forgalmazót, a vállalkozás ezután saját hatáskörben kivonta a forgalomból a 2019. február 22-i, 23-i és 24-i minőség-megőrzési idejű tételeket.

A hatósági eljárás folyamatban van.

A Nébih felhívja a vásárlók figyelmét, hogy ne fogyasszák el az üdítőt, ha a palackban fehér, lebegő szennyeződést tapasztalnak, illetve vegyszeres szagot éreznek. A közleményben kiemelték azt is: ha a fogyasztók egy megvásárolt élelmiszernél gondot tapasztalnak, a szükséges adatok megadásával a jövőben is értesítsék a hivatalt az ingyenesen hívható ZöldSzámon (06/80/244-263) vagy a Nébih Navigátor mobilalkalmazás segítségével.

Címkék: üdítő, forgalom

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:38, szerda | Belföld

Sulyok Tamás: Karikó Katalin kiviteles büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak

Karikó Katalin kivételes büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak - jelentette ki az államfő kedden Szegeden.

2024. Április 17. 13:37, szerda | Belföld

Meteorológia: az ország egyes részein 24-25 Celsius-fokkal van hidegebb, mint hétfőn

Az ország egyes részen 24-25 Celsius-fokkal volt hidegebb kedd délután, mint hétfőn - derül ki a HungaroMet Zrt. kedd délutáni Facebook-bejegyzéséből.

2024. Április 17. 09:48, szerda | Belföld

NAK: Veszélyes lehet a fogyasztókra az ellenőrizetlen ukrán élelmiszer

Miközben az Európai Bizottság a saját termelőitől a világ legszigorúbb élelmiszerbiztonsági előírások betartását követeli meg, a szalmonellával fertőzött ukrán csirkehúst korlátozások nélkül beengedi.

2024. Április 17. 09:47, szerda | Belföld

Németh Szilárd: Európában a magyar családok kapták legolcsóbban az áramot és földgázt

A rezsicsökkentésnek köszönhetően 2024 márciusában Európában a magyar családok kapták legolcsóbban a háztartási villamos energiát és földgázt