Városlista
2021. szeptember 28, kedd - Vencel

Hírek

2012. Június 20. 17:09, szerda | Belföld
Forrás: infoCegléd

Végleg elhallgat a Neo FM?

Végleg elhallgat a Neo FM?

Felbontotta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) a Neo FM rádióadóravonatkozó frekvenciaszerződést, mert az adót üzemeltető cég a hétfői határidőig nem kezdte meg frekvenciadíj-tartozásainak törlesztését.

A Neo FM nem élt a Médiatanács által felkínált mentőcsomaggal, a hétfői határidőig pedig nem kezdte meg adósságainak törlesztését, így a hatóság felmondta a csatorna frekvenciaszerződését – közölte Kiricsi Karola, a médiahatóság szóvivője szerdán.

A bejelentés szerint a Neo FM üzemeltetőjének 30 nap áll a rendelkezésére a fellebbezéshez, ezalatt a csatorna folytathatja a sugárzást. Kiricsi szerint a döntés végleges, akkor sem vonják vissza, ha a rádió időközben elkezdi a fizetést – írta az mti.hu.

Ahogy arról beszámoltunk, a NeoFM rádió hétfői sajtótájékoztatóján kért csődvédelmet. Horváth László, a rádió mögött álló cég, az FM1 Friends Kft. ügyvezetője értetlenségének adott hangot azzal kapcsolatban, hogy a Neón nem hirdetnek az állami vállalatok. A Neo FM vezérigazgatója, Földes Ádám azt mondta, ha valaki átvállalja a rádió összes tartozását, annak egy forintért odaadnák a rádiót. A rádió üzemeltetői hétfőn felajánlottak egy 500 milliós váltót, de az NMHH elutasította a felajánlást.

A médiahatóság június elején szólította fel a rádiót, hogy kezdje el a tartózásai törlesztését, különben visszavonják az engedélyét. A Méditanács hétfőig adott időt a Neo FM üzemeltető cég adósságtörlesztésének elkezdésére és a bankgarancia felmutatására (153 millió forint). Elengedtek továbbá 40 milliónyi késedelmi díjat. A rádió decemberről tartozik a tavalyi frekvenciadíjuk egy részével, az idei frekvenciadíjjal, illetve a tavalyi árbevétel-alapú díj idei évre halasztott részleteivel (771 millió/év) – olvasható a hvg.hu oldalon.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 28. 05:00, kedd | Belföld

Aláírták az újabb hosszú távú gázvásárlási szerződés a Gazprommal

Aláírták az orosz Gazprommal az újabb hosszú távú gázvásárlási szerződés, amely ebben a bizonytalanságokkal teli világban tizenöt évre garantálni tudja Magyarország energiaellátásának biztonságát

2021. Szeptember 27. 18:51, hétfő | Belföld

Emberölésre készülő radikális csoport vezetőit vették őrizetbe

Élet elleni bűncselekmény miatt őrizetbe vették a magukat Magyarok Felelős Nemzeti Kormányának nevező csoportosulás vezetőit, akik a gyanú szerint egy találkozó során emberölések elkövetésére hívták fel a csoport tagjait

2021. Szeptember 27. 18:01, hétfő | Belföld

Örült mennyiségű hulladék eltakarításához járult hozzá a hulladékvadász

A hulladékvadász-applikációnak köszönhetően hétezer bejelentés érkezett a Jövő Öko-Nemzedéke Alapítványhoz, és tízezer köbméter illegális hulladék eltakarításához nyújtottak segítséget

2021. Szeptember 27. 16:53, hétfő | Belföld

Ruhásszekrényében gondozta a marihuánát

Kábítószer birtoklás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytattak nyomozást a debreceni rendőrök egy marokkói férfival szemben.