Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2013. Augusztus 27. 11:49, kedd | Helyi
Forrás: mti

Véget ér a nyári időszámítás a MÁV-nál

Véget ér a nyári időszámítás a MÁV-nál

A ceglédi vasútvonalat is érinti a változás

Hétfőtől, augusztus 26-ától visszaáll a vonatok közlekedésében a nyári menetrendet megelőző, megszokott közlekedési rend, ez elsősorban a balatoni vonatoknál hoz változást, az utazási igényekhez igazodva kevesebb szerelvényt indít a vasúttársaság a Balatonhoz – közölte a MÁV-START Zrt.

Hozzáteszik: a Balaton a tapasztalatok alapján ősszel is kedvelt kerékpáros célpont, így továbbra is közlekednek a tó körül a nagy befogadóképességű és a felújított kerékpárszállító-kocsik.

A közlemény szerint hétfőtől lép életbe az éves menetrend 3-as számú módosítása, amely lehetőséget ad a vasúttársaságnak, hogy átvezesse a menetrendjébe az aktuális változásokat. Ebben elsődleges szempont volt a munkába járás és diákforgalom még megfelelőbb kiszolgálása, továbbá az év közben felmerült utasforgalmi igények kielégítése – teszik hozzá.

A MÁV-START közlése szerint a menetrendi változások a Székesfehérvár-Szombathely, a Pusztaszabolcs–Székesfehérvár, a Szentlőrinc–Sellye vonal, a Szolnok–Debrecen–Nyíregyháza–Záhony, a Békéscsaba–Kétegyháza–Mezőhegyes–Újszeged, a Mezőtúr–Orosháza–Mezőhegyes–Battonya, a Szolnok–Hódmezővásárhely, a Cegléd–Szeged és a Bátaszék–Baja–Kiskunhalas vasútvonalakon lépnek életbe.

Az utasok a hétfőtől érvényes módosításokról a www.mav-start.hu oldalon tájékozódhatnak, illetve a helyi tarifával hívható MÁVDIREKT vonalon, a 06 (40) 49 49 49-es telefonszámon is kaphatnak bővebb felvilágosítást. Az éves menetrend, valamint a változások az internetes menetrendi keresőben is az utazók rendelkezésére állnak – olvasható a MÁV-START közleményében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció