Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2013. Október 25. 16:35, péntek | Helyi

Vége a ,,lazsának’’!

Vége a ,,lazsának’’!

Testnevelésóra a Közgázban

Már a kormány előtt van a Belügyminisztérium és az EMMI közös fejlesztési stratégiája, ami a mindennapos testnevelésórák infrastrukturális hátterének biztosítását körvonalazza. Kiss Norbert sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkár ezt csütörtökön mondta el az után, hogy a város polgármesterével, Földi Lászlóval együtt részt vett a Ceglédi Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola testnevelésóráján.

A helyettes államtitkár elmondta: a fejlesztési a stratégiában iskolai tornaterem bővítési program is szerepel, ami mögé pénzt is rendelnek, de a tervek szerint arra is lehetőség lesz, hogy a településeken létrejött sportfejlesztéseket közoktatási célokra használják. Példaként a Cegléden felépítendő 2000 négyzetméteres judo központot említette Kiss Norbert, a beruházás részleteiről a közelmúltban született döntés.


A rendhagyó testnevelés órának helyet adó szakközépiskola igazgatója, Imréné Lukács Ildikó elmondta, jelenleg a 9. és 10. osztályosoknak van mindennap testnevelés órájuk, ezzel az iskola tornaterme, tornaszobája és kondicionáló terme már teljes iskolaidőben foglalt. A későbbiekben, illetve télen csoportösszevonásokkal biztosítanak helyet az óráknak, illetve a tervek szerint hamarosan átadják a városi uszodát, amely az átépítés után szintén alkalmassá válik a tanórák megtartására. A ceglédi uszoda-beruházás első üteme egyébként célegyenesben van, a régi városi strand 450 millió forint TAO pénz és 200 millió forint önkormányzati önrész felhasználásával válik a kor követelményeinek megfelelő, télen-nyáron használható uszodává.

fotó+szöveg: Szokolai Attila
További képek a KÉPGALÉRIÁBAN

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció