Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2023. Augusztus 07. 13:55, hétfő | Helyi sport

Vég Zsombor hetedik helye sokat érhet

Vég Zsombor hetedik helye sokat érhet

Vég Zsombor a hetedik helyen végzett a Judo Hungary Masters 2023 záró versenynapján, a ceglédi judós számára nagyon sokat érhetnek a végelszámolásnál a Budapesten gyűjtött kvalifikációs pontok.

A 100 kilósoknál a ceglédi Vég Zsombor az osztrákok Grand Slam-győztese, Aaron Fara ellen kezdett. Riválisát az idei almadai GP-n sikerült legyőznie, s a Papp László Sportarénában is Bíró Tamás tanítványának sikerét hirdette ki a bíró. Zsombor vazarival vezetett, az osztrák judós hatalmas energiákat mozgósított a fordításért, s egy jó indításból csaknem az oldalára fektette a magyart, csakhogy Vég Zsombor "kikönyökölte" az esést, s zuhanás közben összefejelt Farával. Az osztrák nem tudott védekezni a leszorítás ellen, majd a meccs után percekig ült a földön, a tatami mellett. KO...

Következhetett a horvátok kétszeres U23-as Eb-ezüstérmese, Zlatko Kumric, és egy újabb remek ippongyőzelem: Vég Zsombor bejutott a legjobb nyolc közé! Az elődöntőért a szerbek Grand Slam-bronzérmese, Bojan Doszen volt az ellenfele. Óriási lehetőség előtt állt a magyar judoka, de talán a nagy tét miatt nem tudott élni a lehetőséggel, a rutinos szerb ráerőltette az akaratát, vazarival előnyt is szerzett, amit meg is tartott a végéig.

A ceglédi versenyző a vigaszágon kapott javítási lehetőséget, a kétszeres világbajnoki bronzérmes holland Korrel várt rá, akit a májusi dohai világbajnokságon már sikerült legyőznie. Sajnos ezúttal nem sikerült, bár a magyar fiatal tartotta a lépést a rutinos hollanddal, Korrel végül egy jó helyzetfelismeréssel megszerezte a győzelmet. Vég Zsombor a hetedik helyen zárta a World Masters versenyét, s ezért 468 olimpiai kvalifikációs pont a jutalma, az új rangsorban minden bizonnyal már párizsi kvótát érő pozícióban várhatja a folytatást.

(Fotó: MJSZ, Horváth György)

(judoinfo.hu)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 12:02, kedd | Helyi sport

Bajnoki elődöntős a Ceglédi KE

2024. Április 16. 11:46, kedd | Helyi sport

Döntetlen a Tata ellen

2024. Április 02. 16:50, kedd | Helyi sport

Győzelem a playout-ban

2024. Március 18. 11:29, hétfő | Helyi sport

Két verseny, két bronzérem