Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2022. Július 18. 15:04, hétfő | Helyi sport

Vég Zsombor GP-ötödik Zágrábban

Vég Zsombor GP-ötödik Zágrábban

Budapesti bronzérme után újabb értékes skalpokat gyűjtött, s végül az ötödik helyen végzett a 100 kilogrammos Vég Zsombor a Horvátországban megrendezett Grand Prix-viadalon.

(Fotó: MJSZ, Horváth György/IJF, Gabriela Sabau)

A 100 kilogramosoknál Vég Zsombor az egykori kubai, immár román színekben versenyző olimpiai ezüstérmes, világbajnok Asley Gonzalez ellen vazarival nyert a nyitányon, majd a kanadaiak háromszoros kontinensbajnoka, Shady Elnahas ellen is ilyen arányban harcolta ki a továbbjutást.

A budapesti Grand Slam Hungary bronzérmese ezúttal is szembe került a kétszeres világbajnok spanyol Sherazadishvilivel, s ezúttal még szorosabb küzdelmet vívott vele, ám a piros hátszámos rivális végül egy kontrával ki tudta csikarni a győzelmet.

A Ceglédi VSE fiatalja a vigaszágon folytathatta, ahol a hollandok Grand Slam-győztese, Simeon Catharina nem talált fogást a magyar versenyzőn, Vég Zsombor ipponnal nyert, s a bronzéremért léphetett tatamira.

A harmadik helyért a lengyelek Európa-bajnoki ezüst- és bronzérmese, Piotr Kuczera volt az ellenfele. Kuczera kissé csalódott lehetett, hiszen ezen a napon a világbajnoki címvédő portugál Jorge Fonsecát is búcsúztatni tudta, s kevésen múlt, hogy végül érem nélkül hagyja el a zágrábi tatamit.

Vég Zsombor remekül kezdett, két igen ígéretes kontrával próbálta meg elvenni Kuczera kedvét, de a hajrában a magyar versenyző indítását a lengyel rivális kontrázta meg, s öt másodperccel a vége előtt vazaris előnybe került, amit már nem sikerült ledolgozni.

Vég Zsombor nyolc napon belül másodszor remekelt az IJF World Tour versenyén, a Grand Slam Hungary bronzérme után a Zágrábban kiharcolt ötödik helyezésével újabb értékes olimpiai kvalifikációs pontokat gyűjtött!

(judoinfo.hu)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 12:02, kedd | Helyi sport

Bajnoki elődöntős a Ceglédi KE

2024. Április 16. 11:46, kedd | Helyi sport

Döntetlen a Tata ellen

2024. Április 02. 16:50, kedd | Helyi sport

Győzelem a playout-ban

2024. Március 18. 11:29, hétfő | Helyi sport

Két verseny, két bronzérem