Városlista
2024. május 11, szombat - Ferenc

Hírek

2014. Február 05. 14:54, szerda | Helyi önkormányzati

Védjük meg a rezsicsökkentést!

Védjük meg a rezsicsökkentést!

Rezsifórumot tartott Nagykőrösön Völner Pál infrastruktúráért felelős államtitkár. Az eseményen bemutatkozott Földi László is, mint a térség Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselő-jelöltje.

Rezsifórumot tartott Nagykőrösön Völner Pál infrastruktúráért felelős államtitkár. Az eseményen bemutatkozott Földi László is, mint a térség Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselő-jelöltje.

Nagykőrös következő országgyűlési képviselőjeként mutatta be Földi Lászlót a város alpolgármestere, Körtvélyesi Attila azon a rezsifórumon, amelyet zsúfolásig telt ház előtt tartottak kedden, az Arany János Művelődési Központban.
A fórumot megelőző sajtótájékoztatón Földi László úgy fogalmazott, az érdeklődők most első kézből kaphatnak információt a rezsicsökkentésről, ami fontos téma, hiszen ez az intézkedés valódi segítséget, megtakarítási lehetőséget jelent az embereknek.

A kormány átalakította az egészségügyet, az oktatást, a közigazgatást, de a négyéves munkát legjobban a rezsicsökkentés szimbolizálja – mondta Völner Pál államtitkár. Kedvezni sokféleképpen lehet a választóknak. Lehet úgy, hogy az állam közvetlenül ad, de ezzel megterheli a költségvetést, vagy úgy, hogy talál egy olyan területet, ahol nem állami kiadásokat generálnak, hanem valós értékviszonyokat teremtenek. Fontos megemlíteni – mondta az államtitkár, hogy a Magyarországon privatizáló szolgáltatók a fejlesztési költségeiket jó előre beépítették az árba, ám azt nem minden esetben forgatták vissza a rendszerbe.
Újságírói kérdésre Völner Pál elmondta: amennyiben a szolgáltatók nem tudják betartani az új szabályokat, nem muszáj a magyar piacon tevékenykedniük, az állam készséggel felvásárolja a cégeket.

A rezsicsökkentés mellett épületenergetikai korszerűsítésre is lesznek majd pályázatok. Ezek mögé olyan banki hitelkonstrukciókat szeretnének, ami megoldja az utófinanszírozásból adódó problémákat.

Földi László arra emlékeztetett: annak idején a Horn kormány garantálta a szolgáltatók hasznát. Most arra törekszik a kormány, hogy a közszolgáltatók nonprofittá váljanak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 11. 07:03, szombat | Bulvár

A Magna Carta egyik példányának vitrinjét próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták Londonban

Az angol-brit alkotmányosság ősi jogforrása, a Magna Carta egyik példányának tárolóját próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták pénteken a londoni brit nemzeti könyvtárban.

2024. Május 11. 07:02, szombat | Életmód

EU20 - Koncertek, futóverseny, családi programok az évfordulón

Egész napos fesztivállal, benne futóversennyel, koncertekkel, családi programokkal várják a közönséget május 12-én a fővárosi Szabadság téren Magyarország EU-csatlakozásának 20. évfordulója alkalmából.

2024. Május 11. 07:00, szombat | Belföld

Magyar-kínai együttműködés a vasúti járműgyártás területén

Együttműködési megállapodást írt alá az Acemil Zrt. a világ egyik legnagyobb mozdony- és motorvonat-gyártójával, a kínai CRRC Zhuzhou Locomotive Co. Ltd.-vel - tájékoztatta a magyar társaság pénteken az MTI-t.

2024. Május 11. 07:00, szombat | Külföld

Az Egyesült Államok újabb 400 millió dollár értékű hadifelszerelést küld Ukrajnába az orosz offenzíva elleni védekezéshez

Az Egyesült Államok 400 millió dollár (mintegy 170 milliárd forint) értékű újabb fegyverszállítmányt és katonai felszerelést küld az ukrán hadsereg számára, közvetlenül a hadszíntérre.